Winterwedstrijden in Drimmelen zijn weer gestart

DrimmelenZondag 15 januari is de winterserie in Drimmelen met rustig weer en met ook nog wat wind weer opgestart. De spanning is in bijna alle velden nog te snijden. In de J22's ging de strijd als vanouds weer tussen de Ranger en de Gap. Was het vorige keer nog de Gap die iedereen de loef af stak, nu was het de Ranger van Michiel Eijsink die twee keer eerste werd.

Beide wedstrijden kenden een voor de winds rak met stroming tegen, hier was dus de winst te halen. Hier werd dan ook de ervaring benut door de J22 toppers, die uiteindelijk niet in te halen waren op dit langere rak. Toch kwamen de J22's bij de boeien elkaar weer tegen en werden vooral posities gewisseld onderling kort na de boeirondingen. Een spannende start voor de J22 vloot dus, in het jaar dat het WK J22 in Nederland wordt georganiseerd. De Gap en de Ranger staan nu gezamenlijk op de eerste plek met enige voorsprong op de rest van de vloot.

De sportboten kennen ook uitschieters, de strijd gaat tussen de Friends, Evolution Racing en de Splashtest. De Friends en Splashtest wonnen de wedstrijden van vandaag. De eerste wedstrijd had de Splashtest wat moeite met de tijd, echter de tweede wedstrijd wonnen ze souverein. De goed varende Friends voert de ranglijst nu aan.

De orc klasse heeft ook een sterk veld, de Csi Rakker werd nu tweede en voert de ranglijst aan. Geert Middel met zijn Tantivy, een Bull7000, voer zijn eerste wedstrijd in de serie en werd gelijk eerste. Ook de Indehlerious, een Dehler 34 van familie vd Werf, voer zijn eerste wedstrijd en werd vierde. Op de race, die bijna twee uur duurde, scheelde het maar 40 seconden tussen de Tantivy en Indehlerious, wat aangeeft hoe scherp er wordt gevaren. Dagsponsor jachtmakelaar Ger Bayens werd met zijn rode Jimp zevende op gezeilde tijd, gelukkig kan hij deze in aftrek nemen en staat de Jimp nog steeds in de top van het klassement.

Niet alleen de toppers trekken de aandacht, we zien bijvoorbeeld de Jinx (J92) van Luc Oomen, die veel tijd stopt in zijn team, maar ook een Joost de Kock met zijn Segla, een Tirion 28, durft veel energie in de zeilsport te steken, wat natuurlijk voor alle deelnemers geldt, die van de dagsponsor mooie drijvende sleutelhangers hadden ontvangen.

Ten slotte de sw klassen: de NeXt LeVeL, de Bommelaar en de Tjoep finishten als eerste en konden dus als eerste aan de finishbier voor de prijsuitreiking.

Tekst en foto: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: