Informatiebijeenkomst Zeilrace & Rally naar Plymouth op 19 februari

Zeilrace & Rally naar PlymouthOp 15 juli 2017 om 17.00 uur in de middag klinkt het startschot voor de 13e Editie van de Scheveningen Zeilrace & Rally. Dan start onze tweejaarlijkse langebaan zeezeilwedstrijd en toertocht, een halve Mijl westelijk van onze verfrissend kleurrijk opgeknapte Pier.

Voor zowel de wedstrijdzeilers als de deelnemers aan de Rally is een mooie route uitgezet langs de prachtige Engelse Zuidkust. De wedstrijdzeilers kunnen de strijd aanbinden op een parcours, dat minstens 500 zeemijl telt en waaraan een ‘snufje oceaanwater’ is toegevoegd: voordat deze schepen in Plymouth finishen, zal eerst de vuurtoren van Wolf Rock (aan stuurboord) gerond moeten worden. Wolf Rock ligt voldoende zuidelijk onder Lands End om thuis te kunnen claimen, dat je in 2017 een stukje op de Atlantische Oceaan gaat zeilen. Uit ervaring weten wij, dat doet het goed in de kroeg en op verjaardagen.

Voor de toerzeilers hebben we een korter (350 zeemijl) en beduidend gemoedelijker traject uitgezet.

Na de Start in Scheveningen kunnen deelnemers aan de rally kiezen of zij langs de Belgisch/Franse kust varen. Of dat zij eerst de Noordzee oversteken en dan boven de shippinglanes en onder de Engelse zuidkust richting Plymouth varen. Onderweg mogen toerzeilers, wanneer en waar zij willen een haven binnenlopen. Om in de einduitslag te worden opgenomen is het wel nodig om vrijdag 21 juli om 12.00 uur (lokale tijd) binnen te komen. Dan ben je ook nog mooi op tijd voor het diner en de feestelijke prijsuitreiking diezelfde avond.

Start halve zeemijl westelijk van de opgeknapte pierStart halve zeemijl westelijk van de opgeknapte pier

Doelstelling
Doelstelling van de Stichting Zeilrace & Rally is het bevorderen van het zeemanschap en de zeilervaring van de deelnemers door het organiseren van aansprekende en sportieve zeilevenementen in een ontspannen en gemoedelijke sfeer. Goed zeemanschap, sportief varen, elkaar helpen, onderweg genieten en samen veilig aankomen zijn de waarden, die de ZRR met haar Evenement probeert te bevorderen.

Bestuurswissel
Begin dit jaar heeft het bestuur van de Stichting enkele wijzigingen ondergaan, waarbij een drietal deelnemers aan de zeer geslaagde 12e Editie van 2015 (Scheveningen – St. Malo) zijn toegetreden. Het bestuur bestaat vanaf 1-1-2016 uit: Wytse Bouma (voorzitter), Jos Gomes (secretaris), Pieter van den Eijnden (penningmeester), Floris Ingen Housz (wedstrijdcommisaris), Janet Streefkerk (Communcatie/PR) en Peter de Weerdt (Technische zaken).

De inspanning van de nieuwe bestuurders is inmiddels zichtbaar, onder meer via de recent volledig vernieuwde website www.zeilrace-rally.nl en in het nieuwe logo. ZRR is ook op Social Media actief via haar Facebookpagina: Zeilrace & Rally.

In 2015 ontving ZRR veel enthousiaste reacties van Duitse en Belgische deelnemers. Die ons duidelijk maakten, dat de formule van Zeilrace & Rally ook in het buitenland tot de verbeelding spreekt.
Dat heeft er toe geleid dat we voor Editie 2017 ook enige reclame buiten de landgrenzen bedrijven. Meest trots zijn we op de aankondiging in Yachting World komend voorjaar. Maar diverse Duitse, Engelse, Belgische en ook Nederlandse watersportbladen zullen aandacht besteden aan de Scheveningen Zeilrace & Rally 2017. We hopen dat dit alles leidt tot een mooie vloot van (inter)nationale deelnemers.

Feest
Aankomen in Plymouth is een feest. Deze oude maritieme stad heeft een lange en roemruchte geschiedenis. Francis Drake versloeg vanuit Plymouth de Spaanse Armada, James Cook vertrok er voor zijn eerste reis met de Endeavour, Charles Darwin zeilde met de HMS Beagle uit deze haven, Napoleon lag twee weken voor anker in Plymouth Sound opgesloten in het schip dat hem naar St. Helena zou brengen en Francis Chichester legde hier in 1967 onder het oog van 1 miljoen toeschouwers aan, na zijn geslaagde solo-zeiltocht rond de wereld.
En op 21 juli doet Scheveningen Zeilrace & Rally daar nog een schepje bovenop met een diner voor alle deelnemers en de feestelijke prijsuitreiking in (zo hopen wij) de Royal Plymouth Corinthian Yacht Club.

Inschrijven en informatiebijeenkomt
Vanaf 15 december kun je je inschrijven als deelnemer aan de Race of de Rally. Op de website www.zeilrace-rally.nl vind je een inschrijfformulier, de aankondiging (Notice of Race) met alle details, een uitrustingslijst voor je boot, diverse video’s en foto’s van vorige Edities en een informatieve PowerPoint-presentatie.

Op zondagmiddag 19 februari ben je vanaf 13.00 uur welkom op een voorbereidende bijeenkomst bij Vrolijk Watersport aan de Treilerweg 65. Wij hopen daar veel geïnteresseerden en deelnemers in Scheveningen te mogen begroeten.

Tekst: Wytse Bouma

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: