Zeilbond Nederland updates

Zeilbond NederlandHet is alweer even geleden dat de Zeilbond (in oprichting) zijn eerste bijeenkomst organiseerde. In de tussenliggende periode heeft de werkgroep Zeilbond niet stil gezeten. Na lees meer de laatste ontwikkelingen. Na het duidelijke signaal van vele zeilers en roep om verandering heeft het bestuur van de Zeilbond i.o. een werkgroep samengesteld. In maart 2016 hebben zij de zeilwereld op de hoogte gebracht van de oprichting van de Werkgroep Zeilbond. Naar eigen zeggen zijn ervaren mensen op de verschillende aandachtsgebieden de Werkgroep Zeilbond komen versterken. Er is met hen is hard gewerkt aan structuur, het businessplan, de presentaties en de begroting. Volgens Max Blom, bestuurder Zeilbond i.o., zijn deze documenten zijn nu klaar, voor zover de huidige situatie dat toelaat. Mede op het verzoek van de zeilers heeft de Zeilbond i.o. aangegeven eerst met het Watersportverbond te praten, alvorens de ze haar plannen zou presenteren. Afgelopen week heeft een eerste onderhoud tussen beide voorzitters plaatsgevonden. Over de inhoud van dit gesprek is nog niet veel geweten. Wij van ClubRacer hebben weliswaar gevraagd naar de inhoud, besluitvorming en actiepunten en houden jullie op de hoogte van zodra we meer weten. Wat we tot nu toe wel weten is dat Zeilbond i.o. hoopt op een vervolggesprek. Daarnaast verwacht de Zeilbond i.o. binnenkort ook met de grootste watersportverenigingen van gedachten te kunnen wisselen. Zodra deze gesprekken zijn gevoerd zal de Zeilbond i.o. een nieuwe bijeenkomst organiseren.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: