Nederlandse zeilers van start in de Sailing World Cup Miami

Sailing World Cup MiamiDe Nederlandse Team Delta Lloyd zeilsters Afrodite Zegers & Anneloes van Veen & (470) en Maxime Jonker (Laser Radial) zullen dinsdag 24 januari aan de start verschijnen van de Sailing World Cup Miami, van 24 tot en met 29 januari 2017.

470 dames: Afrodite Zegers & Anneloes van Veen
De 470 zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen zijn 2017 sterk begonnen met winst op het Open Amerikaanse Kampioenschap in Miami, dat voorafgaand aan de Sailing World Cup Miami werd gehouden. Het duo Zegers/Van Veen greep de overwinning in een geleende boot van de Braziliaanse mannen, omdat hun eigen boot nog onderweg was. De dames zagen het kampioenschap als een training voor de World Cup, waar ze dinsdag 24 januari aan de start verschijnen.
Fleetrace 470: dinsdag 24 t/m zaterdag 28 jan, 2 per dag, totaal 10
Medalrace 470: zondag 29 januari

Laser Radial: Maxime Jonker
De Laser Radial-zeilster Maxime Jonker is in haar zeilcarrière in drie leeftijdsklassen al wereldkampioen bij de jeugd geweest, en eindigde bij haar eerste twee WK's bij de senioren op een negende plek (Oman 2015) en een vijftiende plek (Mexico 2016). Jonker hoopt nu veel (internationale) wedstrijden te kunnen varen om zo aansluiting te vinden bij de wereldtop en bij Marit Bouwmeester. Dinsdag 24 januari verschijnt Jonker aan de start.
Fleetraces: dinsdag 24 t/m zaterdag 28 januari, met 2 per dag, totaal 10 Medalrace: zondag 29 januari

Sailing World Cup Series
De 28e Sailing World Cup Miami is onderdeel van de jaarlijkse Sailing World Cup Series, die in 2017 bestaat uit een drietal events voor de beste (Olympische) zeilers van de wereld. De eerste serie vindt plaats in Miami (22 t/m 29 januari), daarna het Franse Hyères (25 april t/m 1 mei) en de afsluitende finale in Santander (SPA), van 4 t/m 11 juni 2017. Zeilers kunnen uiteraard ook aan losse World Cups deelnemen.

Volg de zeilers in Miami:
Algemene informatie: http://miami.ussailing.org/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: