Wereldbeker zeilen in Miami: Zilver voor Evi Van Acker

Evi Van AckerBelgische Olympisch zeilster Evi Van Acker startte zondag als nummer twee in de medalrace en daar kwam met ook een tweede plaats geen verandering meer in. Met een totaal van 46 punten staat Evi in de eindstand na de Griekse Vasileia Karachaliou (28 punten). De Griekse nam vanaf de start de leiding in handen en gaf die niet meer af.

Emma Plasschaert eindigde sterk met een derde plaats in de medalrace. Plasschaert kon in de medalrace vanaf het eerste merkteken oprukken van de vierde naar de tweede plaats, maar in het laatste downwindrak stak Evi Van Acker haar nog net voorbij. Plasschaert werd zesde in de eindklassering, want ze hield de Amerikaanse Reineke (die gelijk stond) achter zich, evenals de Italiaanse Zennaro (die tien punten achterstand telde). Maité Carlier was negentiende en mocht niet aan de medalrace deelnemen.

Deze regatta in Miami was de eerste Wereldbeker zeilen van het seizoen. Nadien volgen de wereldbeker manches in het Franse Hyères (23 april-1 mei) en het Spaanse Santander (4-11 juni).

Eindklassement:
1. Vasileia KARACHALIOU (GRE), 28 punten
2. Evi VAN ACKER (BEL), 46 punten
3. Mathilde de KERANGAT (FRA), 69 punten
...
6. Emma PLASSCHAERT (BEL), 126 punten
11. Maxime JONKER (NED), 135 punten
18. Maité CARLIER (BEL), 172 punten

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: