Gratis seminarie update wedstrijdreglementen zeilen 2017-2020

wedstrijdreglementen zeilen 2017-2020Na de Olympische spelen van 2016 heeft World Sailing (voorheen ISAF genoemd) de wijzigingen aan hun wedstrijdreglementen op de november jaarvergadering aangenomen. Dat betekent onduidelijkheden eruit gehaald en vervangen door gerichtere teksten. Maar ook enkele definities en regels toegevoegd. Ben je een trainer, coach of wedstrijdzeiler dan zal dit seminarie zeker van pas komen.

Wat mogen we verwachten?
Enkele regels van Deel 2, op het water, zijn prachtig geoptimaliseerd. Ook personen zoals Coaches, trainers en ouders kunnen in de 2017-2020 versie van de wedstrijdreglementen partij zijn in een verhoor alsook met alle gevolgen daarvan. De wijzigingen zoals in de regels van deel 2: 18.2(d); 18.3; 19.1, 20; 22.3; 24.2, zullen met meerdere tekeningen uitgelegd worden.

De zwarte vlag regel is niet meer regel 30.3 maar is vanaf heden 30.4 Regel 30.3 is nu de U-vlag regel, die voorheen apart in de wedstrijdbepalingen vermeld moest worden indien men deze wilde toepassen. Vanaf heden is het een echte bestaande regel.

Ook regel 40 is bijgewerkt en komt ter sprake.

Joep Straus internationaal jury, die in 2009 en 2013 voor de VYF de wijzigingen voor de leden ook verduidelijkte, doet dit weer voor ons en dan nu op donderdagavond 26 januari om 19:30uur in het huis van de sport te Gent.

Inschrijven en deelnemen is gratis. Graag vooraf aanmelden via de VYF site (beetje naar beneden scrollen voor de juiste cursus).

  • Datum: 26 januari 2017
  • Tijd: 19u30
  • Plaats: Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent
  • Prijs: gratis

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: