Musto nieuwe ‘official supplier’ van Team Brunel

Musto Team Brunel

Met trots kondigt Musto aan te zijn aangesteld als de nieuwe ‘official supplier’ van Team Brunel. Het team van de Nederlandse schipper en zeilveteraan Bouwe Bekking, zal gaan strijden in de Volvo Ocean Race die op 22 oktober van start gaat in het Spaanse Alicante. De af te leggen route bedraagt 45.000 zeemijlen, waarbij in totaal 6 continenten en 12 landen worden aangedaan.  

Bouwe Bekking is de meest ervaren schipper in deze editie van de Volvo Ocean Race. Zijn eerste race heeft hij in 1985-1986 gevaren en de editie van 2017-2018 zal waarschijnlijk zijn laatste poging zijn om de hoofdprijs in ontvangst te nemen. Hoewel het team pas laat geformeerd werd, bestaat de crew volledig uit jonge talentvolle zeilers. Team Brunel wordt daardoor als ‘dark horse’ gezien voor de winst van Volvo Ocean Race Throphy. Meest in het oog springende bemanningslid is de ‘Kiwi’ Pete Burling. Na een uiterst succesvol jaar – waarin hij olympisch goud veroverde en waarbij hij, als stuurman van Emirates Team New Zealand, de America’s Cup won – gaat hij als eerste zeiler ooit voor een hattrick.

Bouwe Bekking, schipper van Team Brunel: “Door de jaren heen zijn de schepen steeds fysieker en sneller geworden. Dit heeft tot gevolg dat er ook veel meer water over komt. Musto heeft een uitstekende lijn met kleding voor zware weersomstandigheden ontwikkelt. Alle materialen ademen goed, zijn soepel en zorgen ervoor dat je je werk kan blijven doen terwijl je droog en warm blijft. Ik ben zeer verheugd dat ik Musto voor de vierde keer kan dragen tijdens de Volvo Ocean Race.”

Petra Carran, Marketing Manager Musto: “Het is fantastisch voor Musto om met zo’n ervaren zeiler als Bouwe Bekking samen te werken. We kijken er naar uit om Bouwe en zijn team te ondersteunen gedurende de Volvo Ocean Race 2017-18 en wensen hem heel veel succes met de komende race”.

Over Musto

Als wereldwijd leidend zeilmerk, verzet Musto continu de bakens van design en innovatie. Ze maken technische sportkleding die atleten van verschillende disciplines ondersteund met oceaan bestendige bescherming voor alle weertypes.

Sinds de oprichting in 1964 is het bedrijf trots op zijn geschiedenis van continue en markt leidende innovatie. Door technische fabricage te combineren met design, verzekerd Musto dat atleten continu op hun piek kunnen presteren, ongeacht hun omgeving.

Auteur:

  • Adverteerder

Comments

Voor u geselecteerd: