Team Brunel tweede in Volvo Ocean Race proloog

Team Brunel

Team Brunel arriveerde donderdag 12 oktober rond half 4 in de ochtend als tweede boot in Alicante voor de start van de Volvo Ocean Race. Team Brunel kwam in de proloog vlak na het Spaanse Mapfre binnen en ruim voor de andere vijf deelnemende boten. De vloot was zondagmiddag vanuit Lissabon vertrokken.

Bekking tevreden met resultaat

Schipper Bouwe Bekking was bij aankomst in Alicante tevreden met de tweede plaats.

Bekking: “We hebben een goede wedstrijd gevaren, het was een race die gekenmerkt werd door lichtweer. Voor ons was het de eerste keer dat we echt met de nieuwe zeilen voeren. Daarnaast waren we bijna compleet. Ook dat is nog niet heel veel voorgekomen in de voorbereiding."

Team Brunel en het Mapfre kozen maandagmiddag al vroeg voor een andere koers dan de rest van de teams. Waar de rest ervoor koos om de open zee op te gaan bleven Team Brunel en Mapfre relatief dichtbij de kust.

Bekking: "Al met al zijn we heel tevreden met hoe we gevaren hebben. We hadden een tactisch plan. Aan dat plan hebben we ons gehouden en dat pakte goed uit. Het was fijn dat Mapfre hetzelfde plan bleek te hebben waardoor we niet het hele stuk alleen hebben gevaren. En ons hebben kunnen meten op zaken als bootsnelheid. We hebben zeker weer wat dingen geleerd en gezien. Maar overal ben ik blij met hoe het gegaan is."

Bouwe Bekking

Ingekorte proloog door gebrek aan wind

Nadat zondagmiddag de start door een gebrek aan wind op open zee had plaatsgevonden was Race Management genoodzaakt om de vloot woensdag bij de verplichte gate ter hoogte van Cabo de Gata te finishen. Waarna de vloot op de motor de laatste 120 mijl richting Alicante aflegde.

Volvo Ocean Race Proloog – Positie en finishtijden, 11 oktober

  1. Mapfre; gefinisht 09:49 UTC
  2. Team Brunel; gefinisht 10:06 UTC
  3. Team AkzoNobel; gefinisht 12:44 UTC
  4. Turn the Tide on Plastic; gefinisht 12:53 UTC
  5. Vestas 11th Hour Racing; gefinisht 12:59 UTC
  6. Dongfeng Race Team; gefinisht 13:09 UTC
  7. Team Sun Hung Kai / Scallywag; gefinisht 13:17 UTC

Volvo Ocean Race op punt van beginnen

Zaterdag 14 oktober staat de eerste officiële wedstrijd in de Volvo Ocean Race 2017-18 gepland met de In-Port Race. De eerste etappe van de Volvo Ocean Race start op zondag 22 oktober en brengt de vloot weer terug naar Lissabon.

Foto boven: Rich Edwards / Volvo Ocean Race
Foto onder: Pedro Martinez / Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: