WK Zeezeilen 2018 in Scheveningen al voor de helft gevuld

WK Zeezeilen

Op dinsdag 12 september 2017 om stipt 12.00 uur opende de inschrijving voor het Wereldkampioenschap Zeezeilen 2018 in Den Haag. De internationale topteams waren in aanloop naar de opening van de inschrijving al erg enthousiast. Nog nooit was het animo voor een topzeilkampioenschap zo groot en is de inschrijving binnen een week al nagenoeg voor de helft gevuld. En het belooft een mooi internationaal veld te worden waar zich nu al 15 landen aan gecommitteerd hebben.

Het is een unieke start waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Een wereldkampioenschap waarbij de beste 150 zeilteams van over de hele wereld de strijd met elkaar aan gaan voor de kust van Scheveningen. Binnen een week zijn al 70 plekken gevuld! Het wordt een uniek kampioenschap, waarbij de 2 leidende handicap systemen ORC en IRC Den Haag uitgekozen hebben als de ideale plek om voor het eerst een gezamenlijk wereldkampioenschap te houden. Een innovatieve oplossing om de twee meest geavanceerde handicapsystemen, waaronder 15.000 zeilteams racen, te bundelen.

Voor en door Scheveningen
Een ideale start om Den Haag als zeezeilhaven van west europa te positioneren. Naast de andere grote zeilevenementen die in 2018 in de haven worden gehouden, wordt dit een echt Schevenings feestje. Met veel Scheveningse en Haagse tintjes aan het kampioenschap, zoals Race Village, een zeilersparade, de historische zeilwagen van Hagenees Simon Stevin en mooie samenwerkingen met lokale ondernemers in en om Scheveningen. Zo wordt het ook echt een feestje door Scheveningers, voor Scheveningen.

Noteer 12 tot en met 20 juli 2018 in je agenda, en zorg dat je erbij bent. We laten de haven bruisen, op en om het water en laten zien waar wij als gastvrij Scheveningen goed in zijn. Een geweldig feest voor partners, bezoekers en omwonenden, en de mooiste herinneringen en permanente glimlach voor de zeil(st)ers.

Inschrijvingen zijn beperkt
Per klasse zijn maximaal 50 boten toegestaan. Volgens de Notice of Race is bij een groter aantal inschrijvingen, een selectie van toepassing. Hierbij worden zaken zoals betaling van het inschrijfgeld en resultaten in het verleden, als criteria tot definitieve acceptatie opgevoerd. Deze punten zijn samengesteld door ORC en RORC. Zorg dat je het papierwerk, betaling en alles wat nodig is snel regelt om de boot niet te missen.

https://offshoresailingworlds2018.com/

 

Auteur:

  • Anke Haadsma

    Anke Haadsma is een geboren en getogen zeilster. Als klein meisje werd ze door haar ouders in de zeilboot gezet en is hier nooit meer uitgekomen. Na haar studie journalistiek koos ze voor een carrière in de watersport. Nu zie je haar regelmatig langs de waterlijn als communicatie en pr medewerker op zeilevenementen. Voor Clubracer levert ze zeilverhalen, interviews en verslagen van zeilevenementen af.

Voor u geselecteerd: