Simeon Tienpont is terug schipper van Team AkzoNobel

Simeon Tienpont

Het is Simeon Tienpont gelukt. Hij is weer schipper van Team AkzoNobel en zal vandaag starten met zijn Team AkzoNobel in de Volvo Ocean Race. Team AkzoNobel werd tijdens de Sailor's Parade aangevoerd door schipper Simeon Tienpont.

Proficiat en succes voor deze ongelooflijk vastberaden Nederlandse schipper. 

Zoals we eerder al aankondigde zijn Brad Jackson (NZL), Jules Salter (GBR), Joca Signorini (BRA) en Rome Kirby (USA) van boord gestapt. Simeon Tienpont besloot dan de bemanning aan te vullen met shore team members die gekwalificeerd zijn voor de Volvo Safety and Miles-at-Sea rules en voordien al op de reservelijst stonden. 

Eén extra zeiler werd gevonden bij Team Sun Hung Kai Scallywag, teameigenaar Seng Hang Lee en schipper David Witt waren zo vriendelijk om voor de eerste etappe hun zeiler Antonio Fontes (FOR) uit te lenen. Dit feit zegt heel veel over de steun die Simeon Tienpont mocht ontvangen van de andere teams die in hem bleven geloven.

De bemanning bestaat nu niet uit zeven maar uit acht zeilers:

 1. Simeon Tienpont (NED) – schipper, wachtleider
 2. Brad Farrand (NZL)
 3. Antonio Fontes (POR)
 4. Martine Grael (BRA)
 5. Luke Molloy (AUS)
 6. Ross Monson (GBR) - navigator
 7. Emily Nagel (GBR/BER)
 8. Nicolai Sehested (DEN) – wachtleider

Simeon Tienpont vertelt ons formeel: "het waren extreem moeilijke tijden de laatste tien dagen, ik heb nu een overeenkomst met AkzoNobel dat ik met mijn team kan starten. Nu kunnen we ons beiden focussen op de Volvo Ocean Race 2017-18".

Voor de start hadden we nog een korte ontmoeting met vader en zoon Tienpont. Hier zijn ze nog druk aan het telefoneren over de samenstelling van de bemanning, het nieuws was nog niet officieel bekend.

Simeon Tienpont en André Tienpont

Van zodra het 100% zeker is dat Simeon Tienpont weer de schipper zou worden zie je het enthousiasme van vader Tienpont zienderogen toenemen.

André Tienpont

Een volledig overzicht van Simeon Tienpont vs AkzoNobel vindt u hier: https://www.clubracer.be/team-akzonobel

Auteur:

 • Kat

  Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: