VIDEO: Volvo Ocean Race vanop de eerste rij

Volvo Ocean Race in Alicante

Alle zeven Volvo Ocean Race teams vertrokken om 14u00 stipt in Alicante (ESP) voor de eerste etappe en zijn nu onderweg naar Lissabon (POR) waar ze zaterdag verwacht worden.

De berichtgeving van de start van de Volvo Ocean Race 2017-18 werd (dat zal niemand verbazen) voor ons gedomineerd door het verhaal van Simeon Tienpont en Team AkzoNobel.

“ I 'm a lonely boy” zongen de Black Keys toen Team AkzoNobel eindelijk mèt Simeon Tienpont aan het roer het ruime sop koos. Dat is exact hoe Simeon Tienpont zich de afgelopen tien dagen gevoeld moet hebben. Wij vonden die tekst dus wel heel toepasselijk en kregen meteen een krop in de keel.

Dat we ook dit jaar weer op de eerste rij mochten staan hebben we vooral te danken aan Volvo Benelux. Dankzij René Aerts kregen we toegang tot eerste klas plaatsen, konden we heerlijke beelden schieten en praatjes maken met verschillende teams.

We kunnen natuurlijk niet tippen aan de beelden van de VOR organisatie maar toch, onze eerste gepubliceerde drone beelden zijn een feit.

We hadden een fijn gesprek met Bouwe Bekking, enkele minuten voor hij aan boord stapte. We liepen Annemieke Bes tegen het lijf en deden een babbel met Jonas Gerckens die ons wist te vertellen dat er in de nabije toekomst een hoop Belgische zeilplannen op de tekentafel liggen. Misschien zelfs wel een Volvo Ocean Race verhaal (of mochten we dat nog niet zeggen Jonas?).

Kortom de toekomst ziet er volgens ons goed uit voor de zeilsport. Blijf in ieder geval met ons meekijken. We houden u meer dan ooit op de hoogte!

 

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: