Marit Bouwmeester goed van start op het EK Laser radial zeilen

Marit Bouwmeester EK Laser radial zeilen

Marit Bouwmeester begint sterk aan het Europese kampioenschap Laser Radial zeilen. Ze staat na de eerste twee wedstrijd in Barcelona aan de leiding in het tussenklassement.

De regerend olympisch en wereldkampioene finishte twee keer als tweede in de eerste twee races. Maxime Jonker (NED) staat twaalfde met negentien punten. Ze eindigde de eerste wedstrijd als zevende en de tweede als twaalfde.

Het EK Laser Radial zeilen zouden aanvankelijk dinsdag van start gaan. Het organisatiecomité besloot zich echter aan te sluiten bij de algemene staking die dinsdag plaatsvond in Catalonië, als reactie op het politiegeweld tijdens het referendum voor onafhankelijkheid van afgelopen zondag.

Klassement

Met 4 punten staat Marit Bouwmeester er goed voor. De Poolse Agata Barwinska bezet met een zesde en derde plaats de tweede plek. Anne-Marie Rindom (DEN) volgt met een vijfde en zesde plaats. De Deense zal door Bouwmeester zeker niet onderschat worden. Rindom hield de Wartense zeilster in 2015 van de wereldtitel af.

Marit Bouwmeester

Foto boven: Thom Touw

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: