TIP: Uw accu aan boord in topconditie ook in de winter

Victron Blue Smart IP65 lader

Gaat uw zeilboot deze winter op de wal of ben je een ‘diehard’ en blijf je ook in de winter genieten van het zeilen? In beide gevallen is het onderhoud van de accu een aandachtspunt om volgend seizoen weer zonder (energie)zorgen het water op te gaan.

In de winterberging? Zorg er dan voor dat uw accu’s volledig zijn opgeladen en alle verbruikers zijn losgekoppeld. Gedurende de wintermaanden enkele malen de accu’s opladen met een intelligente lader en uw kostbare energiebron is in de lente weer in topvorm.

Blijft uw jacht in het water is het aangeraden om de accu’s permanent te laden met een “intelligente” lader. Het kleine verbruik van bv. bilgepompen of monitoringsystemen wordt dan automatisch bijgeladen en uw accu blijft in onderhoudsmodus perfect op peil.

De Blue Smart laders van Victron Energy zijn hiervoor het ideale product. Via Bluetooth zijn deze laders eenvoudig in te stellen en af te lezen. Er zijn 3 reeksen al naargelang de waterdichtheid:

Ben je benieuwd hoe het allemaal werkt, bekijk dan zeker onderstaande video:

Voor advies of hulp bij de juiste keuze acculader kan u terecht bij Ysebaert NV, uw ideale aanspreekpunt voor Victron Energy producten (40 jaar ervaring) en Fischer Panda generatoren.

Met uw vragen omtrent energie aan boord, en we denken daarbij aan batterijen, omvormers, acculaders, zonne-energie, generatoren, … kan u terecht op het nummer +32 3 3280660 of per mail aan energy@ysebaert.be

Handig is ook de Eshop https://smartenergyshop.be/ waar u online kan bestellen en meteen alle relevante productinformatie kan terugvinden.

De meeste producten zijn uit voorraad leverbaar en kunnen desgewenst afgehaald worden in het magazijn te Wommelgem, Koralenhoeve 13.

U kan daar meteen ook terecht voor advies en service.

Auteur:

  • Adverteerder

Comments

Voor u geselecteerd: