Zijn foiling zeilboten echt zo innovatief?

  • Author: Ice
    Date: vr, 06/10/2017 - 07:45
    Tags:
Foiling zeilboot 1973

Zie hier een foiling 470 uit 1973. Zo veel te doen om wat oud is weer nieuw te maken.

Wij danken de Italiaanse 470 klasse organisatie voor het inzenden van onderstaande foto's.

Foiling 470

Foiling zeilboot

En we gaan nog verder terug in de tijd dankzij Marco Scholten. Hier een foiling zeilboot uit 1956.

foiling sailboat

Flying Dutchman foiling in 1978. Er was weinig carbon beschikbaar dus het liftmateriaal was niet optimaal. Zo te zien werd er nogal wat weerstand (zie spray) opgewekt met het vleugel systeem. Dit systeem zat gewoon met een sjorband aan de boot gestrapt. We danken Durk Zandstra voor deze inzending.

Foiling FD

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: