VIDEO: Team Brunel maakt team voor proloog naar Alicante bekend

Team Brunel

Schipper Bouwe Bekking heeft zaterdagochtend 7 oktober zijn team voor de proloog van Lissabon naar Alicante bekendgemaakt. Team Brunel zal voor de proloog bestaan uit: Bouwe Bekking, Carlo Huisman, Alberto Bolzan, Kyle Langford, Maciel Cichetti, Andrew Cape, Peter Burling en Abby Ehler.

Bekking: Team Brunel is er klaar voor

Bekking: “Team Brunel is er klaar voor, we hebben een goede aanloop gehad deze week. Zowel de shore crew als de zeilers hebben veel werk verricht om de boot klaar te hebben voor vertrek naar Alicante. We gebruiken deze proloog om nog wat kleine dingen uit te testen. Je moet dan met name denken aan de plaats van alle reserve-onderdelen en de verschillende zeiltrim mogelijkheden. Geen grote veranderingen meer, dat werk is allemaal al gedaan.”

Huisman: we liggen op schema

Huisman: “We zijn goed voorbereid. Iedereen heeft er zin in volgens mij. Er is alleen niet zoveel wind voorspelt, dat is wel een beetje jammer. Maar daar hebben we allemaal last van. Afgelopen week hebben we voor het eerst met het gehele team samen gevaren, dat was goed. We liggen op schema.”

Debuut Marcos uitgesteld

De samenstelling van het team betekent dat Argentijn Juanpa Marcos zijn debuut in de Volvo Ocean Race nog even moet uitstellen. Marcos: “Voor mij is het geen verrassing dit is vanaf het begin onderdeel geweest van het plan. Ik heb andere verplichtingen en meld me zondag in Palma voor de Nations Trophy. Normaal gesproken als iedereen fit blijft zie je mij in ieder geval in Alicante of Lissabon nog niet terug.”

Annie Lush niet aan bood wegens griep

De Britse zeilster Annie Lush zal niet met Team Brunel mee varen tijdens de proloog richting Alicante. De Volvo Ocean Race vloot verlaat, na een onderhoudsperiode, vandaag Lissabon. Lush voelt zich op het moment niet 100% fit en wordt gespaard met het oog op de start van de race later deze maand. Lush zal niet vervangen worden.

Bekking: “Het is jammer maar het is niet anders. Ze voelt zich al een paar dagen niet lekker en heeft wat griepverschijnselen. We willen niet het risico lopen dat ze andere aan boord aan steekt. Het belangrijkste is nu dat ze eerst beter wordt. Ik verwacht dat ze aan het eind van de week in Alicante gewoon weer bij het team zal aansluiten.”

De laatste week in beeld voordat Team Brunel naar de start in Alicante zeilt

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: