Dringend gezocht: nieuwe voorzitter Belgian Sailing

voorzitter Belgian Sailing

Onze overkoepelende zeilfederatie die formeel luistert naar de naam Royal Belgian Sailing Federation VZW zit met de handen in het haar. Ze is namelijk nog steeds radeloos op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Je herinnert je ongetwijfeld nog de stoelendans nadat voorzitter Wilfried Lemmens stilletjes verdween? Op de nieuwe website van Belgian Sailing, schittert sinds september een vacature die maar niet ingevuld geraakt, die van voorzitter.

Waarom geraakt deze vacature niet ingevuld?

Elk jaar na de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur, ùit diezelfde raad van bestuur één voorzitter, twee ondervoorzitters en één penningsmeester gekozen.

De raad van bestuur bestond dit jaar uit: Luc Geirnaert (WWSV), Jean-Pierre Van Daele (FFYB) en Marc Fostier (FFYB). Volgens de statuten moet de raad van bestuur bestaan uit vier koppen: twee uit de Waalse sub-federatie (FFYB) en twee uit de Vlaamse sub-federatie (WWSV).

De verkiezing van een nieuwe voorzitter verloopt wat moeizaam want er ontbreekt een Vlaams bestuurslid. Daarom is Belgian Sailing dus tot op de dag van vandaag nog steeds een schip zonder kapitein.

Iedereen kan helpen met het zoeken naar een nieuwe voorzitter

Wij van ClubRacer besloten op staande voet, hulpvaardig als we zijn, een handje toe te steken door mee op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter voor Belgian Sailing. We dachten daarbij natuurlijk onmiddellijk aan alle zeilers die, volgens ons, het recht hebben om mee te kiezen. Tenslotte gaat het hier over vertegenwoordigers van het Belgische zeilvolk.

We nodigen via deze weg dus zowel Vlaamse als Waalse zeilers uit om hun favoriete voorzitter naar voren te schuiven.

Nomineren is heel eenvoudig. Zend ons de naam en voornaam van de persoon die volgens jou het meest in aanmerking komt als voorzitter van onze overkoepelende Belgian Sailing federatie naar voorzitter@clubracer.be en dit voor 1 december 2017.

Uiteraard en graag mag je ook jezelf nomineren.

Profiel nieuw voorzitter

  • Perfect tweetalig zijn
  • Van watersport en bij voorkeur van de zeilsport houden
  • Veel goesting en weinig ego hebben
  • Een normaal BMI hebben

De uitdagingen voor de nieuwe voorzitter

  • Van Belgian Sailing het aanspreekpunt maken voor alle internationale zeilinstanties
  • Respectvolle rolverdeling tussen de gewestelijke sub-federaties WWSV en FFYB opzetten en bewaken
  • Onbezoldigd zijn (tip: in sommige gevallen wordt via de kassa van WWSV passeren oogluikend toegelaten).

Nominatie procedure voorzitter Belgian Sailing

Van alle ingezonden kandidaten zullen wij een democratische shortlist maken. Dit gebeurt op basis van onze beproefde methodes zoals: profiling, een buikgevoel, ons-kent-ons, DNA- onderzoek en geofencing.

Na het opmaken van deze shortlist kan iedereen met een werkend e-mail adres (aliassen zijn toegelaten) zijn, haar of een stem uitbrengen. De verkiezingsuitslag zal live te volgen zijn op ClubRacer.

Stay tuned!

De digitale stembus sluit op 14 december om middernacht zodat de Yachting Awards 2017 door de kersverse voorzitter van Belgian Sailing kunnen worden uitgereikt.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: