Breng nu uw stem uit voor de Belgische Yachting Awards 2017

Yachting Awards 2017

Ontdek nu de genomineerden voor de Yachting Awards 2017! U heeft tot 10 december de tijd om op uw favoriet te stemmen.

Luc Geirnaert (WWSV), Jean-Pierre Van Daele (FFYB) en Marc Fostier (FFYB), de officiële verantwoordelijken van onze overkoepelende federatie Belgian Sailing, hebben een serie zeilers en surfers geselecteerd uit de inzendingen:

 • Sailor of the Year 2017 Male:
  Wannes Van Laer, William De Smet, Yannick Lefebvre-Tom Pelsmaekers, Jonas Gerckens, Patrick Demesmaeker-Gilles Tas
 • Sailor of the Year 2017 Female:
  Maité Carlier, Evi Van Acker, Emma Plasschaert
 • Sailor of the Year 2017 Youth:
  Lucas Claeyssens-Anne Vandenberghe, Eline Verstraelen, Henri Demesmaeker-Isaura Maenhaut, Kwinten Borghijs, Thijs Peels
 • Manager of the Year 2017:
  Mady Fobert, Peter Van den Bossche, Baudouin Meyhui, Jurgen Cluytmans
 • Surfer of the Year 2017:
  Jerome Cloetens, Cyril Evrard, Thomas Broucke, Yentl Caers, Dean Vandewalle

Wie de bloemetjes, diploma's, knuffels en kussen gaat uitdelen is nog niet geweten. Hopelijk heeft Belgian Sailing tegen dan haar nieuwe voorzitter gekozen want sinds de laatste stoelendans is blitz-carrière voorzitter Wilfried Lemmens van het toneel verdwenen.

Ex-voorzitter Peter Van den Bosche zien we waarschijnlijk (ge weet nooit) ook niet onmiddellijk terugkeren na zijn mislukt BOIC avontuur. Hij werd trouwens netjes bedankt voor bewezen diensten via een… je raadt het al… nominatie.  Sjans dat ze elkaar daar allemaal goed kennen in Gent ;)

Waar we wel zeker van zijn is dat we zullen kunnen kennismaken met de vertegenwoordigers én de voorzitters van de gewestelijke, zeg maar sub-federaties, FFYB en WWSV.

Wij kijken ernaar uit om iedereen volgende maand te zien op 15 december tijdens de feestelijke avond in “Le chateau de Namur” waar ook alle Belgische Kampioenen van 2017 hun diploma's zullen ontvangen.

Stemmen in het NL doe je hier

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: