Nieuwe lichting Team Heiner Talents

Team Heiner Talents

Team Heiner heeft een geheel nieuwe lichting jonge zeilers geselecteerd voor de ‘Team Heiner Talents 18’. Het nieuwe team gaat per direct beginnen aan het vier jaar durende opleidingstraject. De Talents hoeven zelf niet te betalen voor de opleiding maar er gaat wel een doorgedreven selectie procedure aan vooraf.

Team Heiner Talents ‘18

De zeilers die zijn geselecteerd, zijn in alfabetische volgorde: Eva Asbeek Brusse (20), Ewout Bezembinder (21), Sophie Burghgraef (17), Floris Dikkerboom (19), Hilde de Haas (18), Job Modderman (18), Joey Nijnens (19), Pim Praat (19), Thomas Roggekamp (20), Catja Roggema (21), Max Wilmink (17), Joep Wolters (18) en Nick Zondervan (18). Deze groep gaat verder als de Team Heiner Talents ’18. Het team dat momenteel in wedstrijden actief is, zijn de Team Heiner Talents ’16, deze zeilers zijn twee jaar geleden aan de opleiding begonnen.

Selectie procedure

Om in aanmerking te komen voor de Team Heiner Talents moeten de zeilers tussen de 18 en 23 jaar zijn, moeten ze al kunnen zeilen en de ambitie hebben om beter te willen worden. Aan het selectieweekend ging een selectie op papier vooraf, waarbij zowel naar motivatie als zeilervaring werd gekeken. Vervolgens vond in Lelystad een selectieweekend plaats. Leervermogen, team mentaliteit, beschikbaarheid tijdens trainingen en wedstrijden en inzet waren doorslaggevend om een plek te bemachtigen bij de Team Heiner Talents, naast uiteraard een gezonde portie ambitie.

Doorstroming jonge zeilers

Het opleidingstraject voor de Team Heiner Talents is niet mogelijk zonder de huidige partners: Moving Intelligence, Kuiper Verzekeringen, Flevo Marina, Reco, Magic Marine en Management Drives.

Roy Heiner: “Samen met onze partners hebben wij een programma opgezet dat er op gericht is om het talent van jongeren maximaal te ontwikkelen en daarmee een zo groot mogelijk verschil te maken. Veel Talents zijn inmiddels doorgedrongen tot de nationale en internationale zeiltop. Elke twee jaar selecteren we een nieuwe lichting om zo een continue stroom van jonge zeilers te genereren”.

All round opleiding kielboot zeilen

De opleiding die de Talents doorlopen duurt vier jaar en omvat alle aspecten van het kielboot zeilen, zoals boothandling inclusief het beheersen van verschillende zeilposities aan boord, zeiltheorie, individuele ontwikkeling kennis, samenwerking en groepsprocessen, onderhoud van schepen, veiligheid en navigatie. Daarnaast wordt een programma doorlopen op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling, met onder meer inzicht in persoonlijke en teamdrijfveren en tal van persoonlijke vaardigheden.

Team Heiner verzorgt de opleiding. Tijdens trainingen vaart er een Team Heiner trainer mee, maar de wedstrijden varen de Team Heiner Talents zo veel mogelijk zelfstandig. Er wordt op meerdere boten gevaren: in het eerste jaar wordt begonnen op een J109 en Max Fun 35. Later in het traject wordt ook gevaren op onder andere de Summit 35 van Reco en de Volvo 60.

De Talents hoeven zelf niet te betalen voor de opleiding, maar betalen wel voor eigen vervoer, accommodatie tijdens wedstrijden en eigen eten/drinken.

De trainingen vinden allen in het weekend plaats. Verder kan het gebeuren dat wedstrijden op door de weekse dagen zijn, hier wordt van tevoren een planning voor gemaakt afhankelijk van ieders beschikbaarheid.

RYA Yachtmaster Offshore

Van zodra de Talents offshore gaan zeilen zal dit ook op het programma komen te staan.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: