VIDEO: 5 redenen waarom de Rolex Sydney Hobart Yacht Race zo cool is

Rolex Sydney Hobart Yacht Race 2017 video

De Rolex Sydney Hobart Yacht Race is één van de grootste uitdagingen voor mens en machine. Deze 628 zeemijl lange offshore zeilwedstrijd wordt georganiseerd door de Cruising Yacht Club of Australia in samenwerking met de Royal Yacht Club of Tasmania en gaat precies over een maand van start.

5 redenen waarom wij de Sydney Hobart Yacht Race zo cool vinden:

 1. Zeilteams die de Sydney Hobart Yacht Race willen finishen hebben een nauwgezette voorbereiding, uitmuntende zeilvaardigheden en vastberadenheid nodig. Om daarbovenop de Tattersall Cup te winnen, de overall prijs na berekende tijd, zal men al deze eigenschappen in het kwadraat moet toepassen.
 2. De Sydney Hobart Yacht Race heeft drie hoofdprijzen:
  • Winnen op handicap (na berekende tijd). Dit jacht is de officiële winnaar en ontvangt de Tattersall’s Cup.
  • Winnen op line honours, oftewel als eerste de finish passeren
  • Het verbreken van het routerecord
 3. Als je alle hoofdprijzen wint heb je de ultieme prijs en dat is de treble (nog maar twee jachten zijn erin geslaagd: Rani in 1945 en Wild Oats XI in 2005 en 2012)
 4. De te zeilen afstand bedraagt ongeveer 628 zeemijl. Het langste stuk van de route leggen de zeiljachten af in de Tasmanzee. Het moeilijkste deel is echter het passeren van Bass Strait vanwege de sterke winden en de ruige zee.
 5. Aan de startlijn van deze machtige offshore zeilwedstrijd worden op 26 december om 13:00 lokale tijd (AEDT) meer dan honderd zeiljachten verwacht.

De Rolex Sydney Hobart Yacht Race preview video hieronder toont alvast een voorsmaakje wat we binnen een maand mogen verwachten.

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: