SEAir wil een vliegende 40 voeter lanceren in 2018

SEAir

Er staat vanalles te gebeuren in de foiling wereld. De nieuwe America's Cup verdedigers hebben een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van de foiling monohull. De nieuwe AC75 wordt namelijk dè raceboot tijdens de volgende America's Cup. Maar ook SEAir speelt een belangrijke rol in deze ontwikkeling. Ze kondigden zojuist de eerste vliegende 40-voet-monohull aan. In 2018 wordt met de bouw van start gegaan.

De Mini 747 vliegt met gepatenteerde systemen en na twee jaar studie eindelijk boven het zeeoppervlak. Nu wordt het tijd om naar grotere designs te kijken. Het SEAir's ontwerpbureau heeft een vliegende 40-voeter (12 meter) ontworpen.

De 40-voet foiling SEAir is meer dan alleen een concept. Het ontwerp heeft wereldwijd al zes potentiële klanten. Dit type boot is uitermate geschikt voor recordpogingen en voor offshore races maar het is gewoon ook een sexy boot. De eerste 40-voeter wordt naar verwachting eind 2018 / begin 2019 gelanceerd.

SEAir 40 footer

https://seair.fr

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: