Jonas Gerckens mikt op top tien plaats in de Route du Rhum 2018

Jonas Gerckens

De Belgische zeiler Jonas Gerckens zal in 2018 met zijn door Volvo gesponsorde Class 40 deelnemen aan de trans-Atlantische Route de Rhum zeilwedstrijd. Met deze deelname zal hij één van zijn grootste dromen waarmaken.

Op zesjarige leeftijd stond Jonas aan de kade van Saint-Malo. Daar zag hij voor het eerst de start van de Route du Rhum. Voor hem was deze Trans-Atlantische race een wedstrijd die de grootste schippers bij elkaar bracht. Die dag beloofde Jonas aan zijn vader dat hij ooit zou meedoen met zijn eigen boot. Nu is het eindelijk zo ver.

Jonas mikt op een top 10 klassering in de Class 40 waarin een 45-tal boten zitten. Gezien zijn staat van dienst van de laatste jaren moet dit doel bereikbaar zijn:

  • 2017: 1ste in de Fastnet Race met een Class 40 samen met zijn drie Franse teamgenoten Maxime Sorel, Sam Manuard en Antoine Carpentier
  • 2016: Franse vice-kampioen van het France Course au large in de solo klasse Mini 650
  • 2015: 2de in de Mini Fastnet Race
  • 2014: 1ste in de Sable d' Olonne - Les Açores - Les Açores - Les Sables
  • 2012: 1ste in de World Ranking class Mini 650

Jonas Gerckens met Mini 650

Jonas Gerckens met Mini 650

De Belgische zeilsport heeft met Jonas Gerckens volgens ons opnieuw behoorlijk wat toekomst. We wensen Jonas veel succes en volgen zijn doen en laten de eerstvolgende jaren op de voet.

http://www.sailing-jonas.com

Over de Route du Rhum

De Route du Rhum start op 4 november 2018 vanuit Saint-Malo met aankomst in Guadeloupe. De Route du Rhum is een non-stop solo-zeilwedstrijd over de Atlantische Oceaan die elke vier jaar wordt gevaren. De race werd in 1978 voor het eerst gehouden, en behoort tot de meest veeleisende solowedstrijden.

Deze wedstrijd wordt in diverse klassen gevaren. De snelste klasse bestaat uit trimarans van 60 voet. Sinds de eerste editie zijn de vaartijden elke editie gereduceerd door materiaalverbeteringen, betere weersvoorspellingen en navigatiesystemen. In 2006 was de winnende tijd nog maar een derde van die in 1978 (7 dagen tegenover 23 dagen).

http://www.routedurhum.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: