Kies nu uw favoriete voorzitter voor Belgian Sailing

Voorzitter Belgian Sailing

De Belgisch overkoepelende zeilfederatie Belgian Sailing heeft een probleem want ze vindt geen voorzitter, dat berichtte ClubRacer ongeveer een maand geleden. We besloten daarop om te helpen en organiseerden een nominatie campagne. Tot één december kregen jullie de kans om je favoriete voorzitter voor Belgian Sailing naar voor te schuiven. 

We werden de afgelopen maand overstelpt met honderden e-mails. Sommige prezen hun kandidaat aan met allerhande enthousiaste beschrijvingen. Ze benoemden de wapenfeiten van hun kandidaat en hielden een emotioneel betoog waarom de persoon in kwestie absoluut moest verkozen worden:

“Hij doet schitterend werk bij ons in de club, een man die mensen begeestert en samenbrengt. Zot van zeilen bovendien!”

“Als sportjournalist van Mediahuis wil ik graag … nomineren als voorzitter. Ik ken zijn capaciteiten en gebreken en ik denk dat hij dat zeer goed zou doen.”

“Ik ben lid van de watersportclub ...
Ik zeil zelf en ben verantwoordelijk voor de afdeling "modelzeilen".
Ik steun volledig onze fantastische voorzitter ..."

“Wij nomineren … als voorzitter..
Een man met veel zeilervaring en organisatietalent”

en nog veel meer...

Eerlijk gezegd hadden wij zo’n massale belangstelling niet verwacht. Leuk om te zien dat jullie zo begaan zijn met de vertegenwoordigers van de zeilsport in België.

Enfin we maakten behoorlijk wat tijd vrij om alles te lezen en te selecteren. Hieronder volgt de langverwachte shortlist:

1. Stijn Reunis

Ex-ondervoorzitter Belgian Sailing. Nam in 2017 ontslag als bestuurslid van WWSV. Nu nog steeds secretaris VVW Blankenberge en de Cruiser Rating baas. Als hij in het weekend niet aan boord van van zijn zeilboot is dan vind je hem wel aan de finish van een CR zeilwedstrijd om de tijden te noteren en nadien te berekenen.

  • Sterkte: Veel ervaring met yachting
  • Zwakte: Gestruikeld bij WWSV na de fusie van de VVW en VYF

2. Stéphan Fontaine

Ooit de vierde voorzitter van de Limburgse zeilclub VVW Kelchteren met een hands-on mentaliteit door vele leden geapprecieerd. Hij was zestien jaar een zeer actief wedstrijdzeiler in de 470 klasse. Hij heeft grootse plannen en wil van Belgian Sailing een volwaardige federatie maken die de twee gewesten verbindt.

  • Sterkte: Is onafhankelijk, ambitieus en geliefd. Bovendien een onbeschreven blad.
  • Zwakte: Weinig ervaring met yachting

3. Peter Van den Bossche

Ex-voorzitter Belgian Sailing. Nam in 2017 ontslag als Belgian Sailing voorzitter om te kunnen solliciteren voor een functie bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Hij werd niet verkozen door het BOIC en is nu nog steeds penningmeester bij onze sub-federatie Wind en Watersport Vlaanderen (WWSV). Heeft grootse ambities om Yachting Manager van het jaar te worden.

  • Sterkte: Bijna tien jaar ervaring als voorzitter
  • Zwakte: Combineert veel mandaten in de watersport, een veel besproken man bij Belgian Sailing

U kan hieronder uw stem uitbrengen tot 14 december 2017.

Van zodra u uw stem hebt uitgebracht is de score zichtbaar.

Enquêtegenerator - mogelijk gemaakt door Riddle

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool en is online redacteur bij het Mediahuis. Zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Comments

Voor u geselecteerd: