Belgen aan de leiding in de Nacra 15 tijdens Youth Sailing World Championship

Youth Sailing World Championship

Van 9 tot 16 december worden in het Chinese Sanya de Wereldkampioenschappen voor de jeugd van World Sailing gezeild. De zeilwedstrijden in negen klassen staan open voor zeilers tot 19 jaar. Meer dan 300 zeilers uit 60 landen staan er aan de start. België is aanwezig met twee teams.

In de Nacra 15, de spectaculaire Catamaran klasse, staan de erg jonge Lucas Claeyssens (14) en Anne Vandenberghe (15) met coach Sebbe Godefroid aan de start. Na twee wedstrijddagen en 6 manches staan ze op een schitterende eerste plaats. Lucas is zowat de jongste deelnemers op dit wereldkampioenschap en als stuurman vaart hij de boot op schitterende wijze over de baan. Het kampioenschap is nog lang maar het team blijft er rustig onder.

De tweede Belgische deelnemer is Thomas Broucke. De Belgische kampioen Slalom windsurfen is tevens actief op de Olympische RS:X en timmert aan de weg naar de top. In het lichte weer in Sanya is het hard werken op deze windsurfboards maar Thomas trekt zijn streng en staat voorlopig op de twintigste plaats. 

Tekst: Luc Geirnaert

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: