Piepjong Belgisch duo verovert brons op WK zeilen voor de jeugd

Lucas Claeyssens en Anne Vandenberghe

De Belgische zeilers Lucas Claeyssens en Anne Vandenberghe in de Nacra 15 Open tijdens de Youth Sailing World Championships een uitstekende prestatie hebben geleverd. Het jonge duo veroverde een bronzen medaille op hun eerste deelname ooit schrijft Sporza.be

Lucas Claeyssens en Anne Vandenberghe, beiden getraind door olympisch ex-vicekampioen Sébastien Godefroid (Atlanta 1996), maakten meteen indruk tijdens de eerste dag. Op dag 1 won het 2 races en eindigde het de andere op een 2e plek.

De twee lichtgewichten hadden de eerste dagen wel wat meeval dat er weinig wind stond. De dagen die volgden stond er een fellere wind, maar wisten ze nog redelijk stand te houden. Na woensdag zakten ze van de 1e naar de 2e plek. Op de slotdag strandde het duo uiteindelijk op een 3e plaats, goed voor een bronzen medaille.

Opvallende statistiek: stuurman Lucas Claeyssens is pas 14 jaar en is daarmee een van de jongste deelnemers aan de Youth Worlds. Amper 3 zeilers op 374 (uit 60 verschillende landen) zijn jonger.

Top 3 Nacra 15 Open

 1. Max Wallenberg/Amanda Bjork-Anastassov (SWI) 57 punten
  (3-3-5-5-1-8-3-5-7-(11)-6-6-5)
 2. Shannon Dalton/Jayden Dalton (AUS) 57 punten
  (2-(13)-2-4-3-5-9-11-4-2-2-5-8)
 3. Lucas Claeyssens/Anne Vandenberghe (BEL) 62 ptn
  (1-2-1-7-5-3-12-2-(15)-7-15-1-6)

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Comments

Voor u geselecteerd: