Onbemand zeiljacht spoelt aan op eiland Tobago

Zeiljacht aangespoeld

Op vrijdag 1 december is een onbemand zeiljacht aangespoeld op het eiland Tobago in de Caribische Zee. De Poolse schipper Stan Dabrowny (74) viel een week eerder overboord. Zijn onervaren vrouw bleef hulpeloos achter. Het zeiljacht spoelde aan onder vol tuig.

Elizabeth Dabrowny (69), die geen enkele zeilervaring of navigatie kennis had, belde in paniek met behulp van een satelliettelefoon naar haar dochter nadat haar man zo’n 400 zeemijl ten oosten van Barbados overboord sloeg.

Aga Blazowska, de dochter van het koppel vertelt:

“Mijn moeder heeft getracht haar man te helpen maar ze was is in shock en gestresseerd, ze was in paniek en kon de boot niet keren.”

“Ze heeft hem twee reddingsboeien en zeilkleding toegeworpen. We zijn nog steeds hoopvol dat hij teruggevonden worden.”

Elizabeth Dabrowny werd niet veel later gered door een passerende tanker.

Het koppel uit Polen was eerder deze maand vertrokken uit Madeira met als doel een vier jaar durende reis rond de wereld maken met hun Vagant (Bavaria 44).

Zeiljacht aangespoeld

Zeiljacht aangespoeld

Zeiljacht aangespoeld

Bavaria zeiljacht

Vagant zeiljacht

 

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: