VIDEO: Wereldrecord Kite Tow Up voor Nick Jacobsen en Team Brunel

Nick Jacobsen en Team Brunel

De Deense kitesurfer Nick Jacobsen heeft met behulp van het Nederlandse Team Brunel een wereldrecord gezet voor de hoogste Kite Tow Up. Het nieuwe record staat nu op 277 meter boven zeeniveau. De succesvolle recordpoging vond woensdag 6 december plaats in de Tafelbaai in Kaapstad, Zuid-Afrika.

277 meter nieuw wereldrecord

Het oude record van Jesse Richman stond op 244 meter en vond plaats achter een speedboot. Jacobsen verbeterden het record met behulp van Team Brunel woensdag met maar liefst 33 meter. Het nieuwe record staat nu op 277 meter. Ter vergelijking het hoogste gebouw in Nederland, de Maastoren, is slechts 164,75 meter en de Eiffeltoren is 317 meter.

Tow up

Woensdagmiddag werd een lijn van 500 meter achter de boot gesleept, waar Jacobsen zichzelf aan de lijn vastklikte. De bootsnelheid van Team Brunel zorgde vervolgens voor de daadwerkelijke lift omhoog. Team Brunel-lid Kyle Langford, zelf een fanatiek kitesurfer had de controle over de lijn aan boord van Team Brunel. Na het bereiken van de maximale lengte daalde de kiter uiteindelijk rustig en veilig naar het water in iets meer dan een minuut.   

Team Brunel

Team Brunel is een van de zeven deelnemers aan de Volvo Ocean Race. Het team wordt geleid door de Nederlandse schipper Bouwe Bekking. De Volvo Ocean Race wordt zondag vervolgd wanneer de boten Kaapstad verlaten voor Leg 3 naar Melbourne.

Nick Jacobson en Bouwe Bekking

Nick Jacobsen

De 30-jarige Deen, Nick Jacobsen, is geen onbekende in de wereld van de extreme sports. In april van dit jaar sprong hij nog van het derde hoogste gebouw ter wereld, de Burj al-Arab, met een vlieger. Daarnaast won de Deen ook al vele grote freestyle kite-evenementen over de hele wereld waaronder de Red Bull King of the Air 2017.

Video Nick Jacobson kitesurf tow up 277 meter met Team Brunel:

Foto: Ydwer van der Heide / Team Brunel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: