Bouwe Bekking: "Verkeerde keuzes gemaakt"

Bouwe Bekking

Team Brunel eindigde vrijdag in Kaapstad tijdens de In-Port race als zesde. Het Volvo Ocean Race team van de Nederlanders Bekking en Huisman maakt zich nu op voor etappe 3. Deze derde etappe gaat zondag om 13.00 uur Nederlandse tijd van start en brengt de zeilers van de zeven deelnemende teams naar Melbourne.

Verkeerde keuzes gemaakt

Schipper Bouwe Bekking was na afloop van de havenrace in Kaapstad duidelijk in zijn analyse. Bekking: “We hadden een heel goede start, we waren echt lekker weg. Vervolgens maakte we bij de bovenboei een verkeerde keuze. Hierdoor brachten we onszelf in een lastig pakket. De opgelopen achterstand konden we vervolgens niet meer goed maken. Vandaag laat wederom zien dat de teams echt aan elkaar gewaagd zijn en de verschillen klein zijn. Als je één foutje maakt zoals wij vandaag deden dan ben je eigenlijk direct gezien.”  

Team Brunel onthult Mondriaan zeil

Het Nederlandse team onthulde vandaag ook het nieuwe design van de master code zero, één van de voorzeilen. Op weg naar Den Haag vaart Team Brunel met het zeil geïnspireerd op de iconische werken van Piet Mondriaan. Bekking: “Mondriaan was zijn tijd ver vooruit. Prachtig in zijn eenvoud en toch was zijn werk echt avontuurlijk. Hij durfde te vernieuwen, uit te dagen en anders te denken. Dat zijn eigenschappen die iedere zeezeiler echt aanspreken. Dat we op weg naar de ultieme bestemming met dit zeil varen en Den Haag op deze manier kunnen uitdragen is mooi.”

Mondriaan zeil

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: