Prijsuitreiking ONZK zeilen en positieve gesprekken voor zeilseizoen 2017

Prijsuitreiking ONZK zeilenVrijdagavond vond in zeebrugge de prijsuitreiking plaats van het Open Noordzee Kampioenschap 2016, in het clubgebouw van het RYCB. De receptie met aansluitende prijsuitreiking en het (uitstekend) diner was een ultieme gelegenheid om het glas te heffen op 2107 maar vooral ook om plannen te smeden en de messen te scherpen voor het komende zeilseizoen. Carl Sabbe (voorzitter ONZK) had het in zijn speech over de veelbelovende fusie tussen de VYF en de VVW. Verder spraken we ook met Roy Van Aller (wedstrijdleider Breskens Sailing Weekend). Volgens Van Aller zijn er gesprekken aan de gang over een eventueel samengaan van het IRC/ ORC meetsysteem tijdens het wereldkampioenschap 2018. Op drie punten goed nieuws voor de zeiler denken we:

  • Een goede zaak voor de bootoptimalisatie
  • Eén meetbrief maakt het alvast goedkoper voor de eigenaar
  • Eén duidelijke winnaar is positief voor de beleving

Kortom de fusies zitten in de lift en dat kunnen we alleen maar toejuichen. ONZK 2016 uitslagen en IRC promotie We merken op dat de elke CR klasse winnaar buiten een prijs een gratis IRC meetbrief krijgt in 2017. Dit verplicht hem of zij alvast om tijdens de Antwerp Race in IRC te zeilen. Vinden wij ook positief want de CR klasse en de Ongemeten klasse blijven een instapklassen voor beginnende wedstrijdzeilers met zeiljachten. Deze instapklasse mogen geen melkkoe zijn om jaar na jaar makkelijk podiumplaatsen binnen te rijven met snelle en goed uitgeruste performance cruiser-racers. Als blijkt dat IRC promoties niet helpen geven wij van ClubRacer aan CR baas Stijn Reunis het advies om een CR A en B vloot in het leven roepen. De A vloot voor de gevorderde en de B vloot voor de echte instappers. AMARIS 2 winnaar IRC 1-2AMARIS 2 winnaar IRC 1-2 CR 3-4-5-6 1. CAMELOT (Kalik K103) van STEPHAN WALRAVENS 2. OUT OF THE BLUE (Dufour 34) van BERNARD FLAMANT CR 1-2 1. JULIETTE (J 109) van ANDRE VINCKE 2. J-VENTURE (J 109) van ANDRE DE KEGEL 3. NRJ-BALL (Elan 400) van ROLAND CLAYES IRC 3 1. PICSOU (Dehler 29) van ALAIN ROUSSEAU (foto boven) 2. CAPELLA (One Off) van FRANS MAAS 3. GENERAL TAPIOCA (1/2 ton) van PHILIPPE PILATE IRC 1-2 1. AMARIS 2 (A35) van PROKOPIOS EFFRAIMIDIS 2. DUNKERQUE PLAISANCE (A35) van PHILIPPE BOURGOIS 3. ALEGRIA (GS 39) van CARL SABBE De trofee “Gaëtan Janssens” wordt toegekend aan de club met de 3 beste boten in het Belgisch Kampioenschap IRC, alle klassen door elkaar. Het Belgisch Kampioenschap IRC was in 2016 in Zeebrugge. Winnaar 2016: KYCN De trofee “Frans Louwers” gaat naar de Club met de 3 beste IRC boten in het ONZK. Winnaar 2016: KYCN IRC-CR jaarvergadering Op dinsdag 28 maart 2017 om 19:00 in het Sporthotel te Gent.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: