Wereldkampioenschap Soling zeilen 2017 in Muiden

Soling zeilen

De Soling Club Nederland organiseert van 16 t/m 22 september 2017 de wereldkampioenschappen Soling. Deze meer dan 50 jaar oude ex-Olympische klasse is nog steeds wereldwijd zeer actief. De organisatie verwacht 50 Solings uit binnen- en buitenland.

In de aanloop de wereldkampioenschappen Soling worden nog diverse zeilevenementen gehouden om de zeilers in de klasse op te warmen voor dit unieke Wereldkampioenschap in Nederland. Er is een Europees Kampioenschap in juli 2017 in Riva aan het Gardameer in Italie. Daarnaast worden er in Nederland ook diverse zeilevenementen georganiseerd waar Solings aan mee zullen doen, waaronder het Nederlands kampioenschap, eveneens in Muiden.

Over de Soling

De Internationale Soling klasse bestaat sinds 1965 en is een voormalige Olympische 3-persoons kielboot. In de Soling wordt nog actief gezeild in zo’n 22 landen. De Wereldkampioenschappen in de klasse rouleren over de continenten. In 2017 is Europa weer aan de beurt. Nederland werd gevraagd om het evenement te organiseren. Dat is heel bijzonder, want het is 27 jaar geleden, dat er een Wereldkampioenschap Soling in Nederland werd gehouden. In Nederland zijn zo’n 10 Solings actief. Niet veel zou je zeggen, maar de laatste jaren wordt de Soling steeds populairder, doordat de Solings relatief goedkoop en wedstrijdklaar aan te schaffen zijn. Er worden regelmatig goede Solings aangeboden. Als je actief wilt zeilen, trimmen, wedstrijdzeilen en met een team een prestatie neer wilt zetten, is deze zeilboot van ruim 8 meter een perfecte manier.

Speciaal Soling Wereldkampioenschap

De Soling Club Nederland heeft bedacht om het WK speciaal te maken door geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding en een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Pink Ribbon heeft inmiddels bijna 200 onderzoeken en projecten gefinancierd www.pinkribbon.nl

Op de internationale website www.soling.com van de Soling klasse staan de vele activiteiten die wereldwijd door de klasse worden georganiseerd. Ook de officiële internationale aankondiging van het Wereldkampioenschap Soling in Nederland staat op deze site.

Alle activiteiten in Nederland zullen ook te volgen zijn in het Nederlands op de website / blog van Soling Club Nederland http://solingclubnederland.blogspot.nl/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: