Winterwedstrijden Drimmelen naderen climax

Winterwedstrijd Drimmelen

Op onnavolgbare wijze wist zondag Michiel Eijsink, met zijn J22 Ranger, voor te selecteren op de eindoverwinning in de J22 klasse. In de tweede wedstrijd lag echter nog de Gap continu eerste, met een meer dan ruime voorsprong. Eén zwaluw maakte echter nog geen Zomer, de dagsponsor, voor de Gap. De strijd om plek twee en drie ging continu tussen de Ranger en de Waterland.

Op het derde voordewindse rak gaf de Ranger echter zodanig veel gas dat ze bij de laatste benedenwindse boei al weer tweede lag. Maar wel nog steeds op zeer ruime achterstand achter de geconcentreerd varende Gap. Tijdens het laatste kruisrak gebruikte de Gap bijna de volledige breedte van de Amer, in tegenstelling tot de Ranger die continu de noordwal opzocht met betere windcondities. Deze knappe inhaalrace van de Ranger resulteerde vlak voor de finish in de verlangde koppositie en de meer dan belangrijke overwinning.

De voorsprong op de Gap is nu 4 punten en dat is normaal gesproken genoeg voor de eindoverwinning. Ook in de sportboot klasse lijken de zeilkaarten geschud, de twee eerste plaatsen van vandaag voor Leo van Middelkoop met zijn Friends, en een diskwalificatie voor achtervolger Evolution Racing, zorgen er voor dat de eindoverwinning bijna zeker is.

De ORC klasse ondervond een chaotische start tijdens een winddipje rondom de startprocedure. Aanvaringen werden nipt voorkomen en uiteindelijk vond iedereen zijn weg en werd de Jimp eerste. De Jimp en Cool'n Fast staan nu gedeeld tweede achter de CSI Rakker.

De SW klassen werden gewonnen door de NeXt LeVeL, de Bommelaar en de Tjoep. Deze drie boten voeren hun eigen klasse nu ook aan. De dag werd afgesloten met een gezellig Brabants dweilorkest. De finales zijn 12 en 26 maart. Tekst & foto: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: