WK J/22 zeilen in Scheveningen: "Eerste internationale inschrijvingen zijn binnen"

 J/22 zeilen

Achter de schermen wordt er al lange tijd aan het WK J/22 zeilen in Scheveningen gewerkt. Afgelopen week zijn de inschrijvingen geopend en hebben we reeds in de eerste week internationale inschrijvingen uit Duitsland, Frankrijk, Canada en de Kaaiman Eilanden ontvangen.

Het evenement zal plaats vinden tijdens de North Sea Regatta. Een WK op zee, met stromend water dus. In totaal duurt het evenement 6 dagen. Er zal uitgebreid gemeten worden, er is ruimte om te trainen en er wordt een ‘practice race’ gevaren. Het WK zelf is 4 dagen.

Daarnaast is er natuurlijk ook een sociaal programma. Er zullen borrels zijn en er zal ook met alle deelnemers gegeten worden.

In Nederland wordt er al hard getraind tijdens winterwedstrijden en trainingsdagen, georganiseerd door de Nederlandse J22 klasse. Zelfs uit Duitsland komen er al boten naar Nederland om hier te trainen. Serieuze voorbereidingen dus! We verwachten een groot en competitief veld waar op het scherpst van de snede gestreden gaat worden om het eremetaal!

Voor de snelle inschrijvers geldt een ‘early bird’ tarief, dus schrijf je snel in via www.nsr.nl Voor vragen over het evenement kun je contact opnemen met het bestuur van de J22, via bestuur@j22.nl

Tekst: Liselotte Verdoorn

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: