Van Uden Reco Stellendam Regatta 2017: ORC en IRC seizoensopener

Van Uden Reco Stellendam Regatta

Het wedstrijdseizoen voor de ORC, IRC, eenheidsklassen en doublehanded opent sinds 2005 in Stellendam met de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Dit jaar organiseert hetzelfde samenwerkingsverband ook de sluiting van het wedstrijdseizoen: de Van Uden Reco Oktober Races vanuit Medemblik. Ook deze wedstrijd telt mee voor de jaarprijzen en de verbondsbezem. De organisatie van de Van Uden Reco Oktober Races is in handen van de sponsors van de VUR en de Holland Regatta Club.

Seizoenopening in Stellendam
Het begin van het wedstrijdseizoen betekent even alles en iedereen op scherp zetten en aanpassingen aan boot en bemanning testen. De Van Uden Reco Stellendam Regatta 2017 zal dus weer hard en scherp verzeild worden, maar zoals iedereen weet niet zonder de gezelligheid van het sociale laatste rak. De VUR heeft daarvoor weer een mooi programma opgezet: Vrijdag 21 april inschrijven vanaf 15:00 uur Feestloods is open met ‘s avonds muziek. Zaterdag 22 april na de wedstrijden Foodplaza met diverse food trucks en de bekende Stellendamse gebakken vis. Het eten is biologisch en bordjes en bestek zijn biologisch afbreekbaar. Natuurlijk wordt er gedanst tijdens het optreden van een Nederlandse topband! Zondag 23 april na de wedstrijden de prijsuitreiking.

Seizoenafsluiting in Medemblik
De Van Uden Reco Oktober Races in Medemblik is het laatste wedstrijdweekend van het seizoen. Hier ligt de kans om punten in te halen of je toppositie te verdedigen. Maar ook een weekend waar het seizoen geëvalueerd kan worden bij de borrel. Wij zorgen voor de randvoorwaarden om er een fantastische seizoenafsluiting van te maken: Vrijdag 6 oktober inschrijven en borrel Zaterdag 7 oktober na de wedstrijden borrel en feest. Zondag 8 oktober wedstrijden en prijsuitreiking.

Gratis ligplaats voor de winter
Behalve dat de sponsors altijd voor fantastische feesten en borrels zorgen heeft De Jachthavengroep nog een extraatje buiten de wedstrijden om. Zij bieden de deelnemers van de Van Uden Reco Stellendam Regatta als vanouds tijdens het wedstrijd weekend een gratis en een week voor en na de wedstrijden een ligplaats voor half geld aan. Deelnemers aan de Van Uden Reco Oktober Races in Medemblik mogen de hele winter (tot 1 april 2018) gratis in Regatta Center Medemblik blijven liggen. Deelnemers kunnen zich voor beide evenementen tegelijk inschrijven.

De inschrijving en scores worden dit jaar gedaan met het nieuwe inschrijf en uitslagen programma Manage2Sail.

Voor verdere informatie, inschrijven en updates: www.vanudenreco.nl

Foto: Laurens Morel

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: