Opnieuw Sailing Tour of Holland in 2017

Sailing Tour of HollandDe zeilkalender van 2017 wordt definitief aangevuld met de Sailing Tour of Holland. Een vijf dagen durende match, fleet en coastal race waarin iedere dag een andere stad wordt aangedaan. Na de succesvolle pilot in 2015, gevaren in Elliots van het Watersportverbond, is de ambitie van de organisatie er een jaarlijks terugkerend evenement van de Sailing Tour of Holland maken.

Voor de komende editie, in 2017, is besloten het evenement naar het voorjaar te verplaatsen. Een definitieve datum wordt, evenals het type boot, zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Samenwerking met studenten
De zeilstichting Sailing Tour of Holland stelt zichzelf tot doel om jonge mensen betrokken te houden bij de zeilsport. Daarom wordt er actief samengewerkt met de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach.

“Het is leuk dat er vanuit de organisatie van de Sailing Tour of Holland interesse is om ook jonge mensen een stem te geven in zo’n unieke race. Hopelijk zorgt dit ervoor dat meer jongeren blijven zeilen, of nieuwe jongeren enthousiast worden over zeilen”, licht Madelief Doeleman van Broach toe.

Broach is de wedstrijdzeilvereniging voor studenten uit Delft en omstreken. Sterker nog, Broach is zelfs de enige studentenvereniging in Nederland die zich richt op wedstrijdzeilen. Bij geen andere studentenzeilvereniging staat het wedstrijdzeilen zo hoog in het vaandel. Door deze insteek is Broach een vereniging van zeer fanatieke en enthousiaste zeilers.

Zoektocht naar ultieme zeilteam
Spannend wordt het dan ook wie de Sailing Tour of Holland gaat winnen, de jongere zeilers of de ervaren wedstrijdzeilers. Het doel is om het ultieme zeilteam te zoeken die een goede balans vindt tussen het match, fleet en coastal racen in verschillende condities. Na het bekendmaken van de datum opent ook direct de inschrijving voor teams. Nu al je interesse aangeven? Mail dan naar: info@sailingtourofholland.nl of kijk voor meer informatie op www.sailingtourofholland.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: