Kris Rymenants, uittredend voorzitter R.Y.C.B.: "het is tijd om de fakkel door te geven"

 • Author: Ice
  Date: ma, 06/02/2017 - 20:30
  Tags:

Wilfried Lemmens en Kris RymenantsDe Royal Yacht Club van België (R.Y.C.B.) heeft sinds zaterdag j.l. en dit na de jaarlijkse algemene vergadering een nieuwe voorzitter. De aftredende voorzitter is architect Kris Rymenants, de tweede architect in functie als voorzitter en dit na de alom gekende Hugo Van Kuyck, u weet wel, de architect van de landing van Normandië en de toenmalige bouwer eigenaar van de Askoy.

Kris Rymenants heeft als voorzitter diverse mooie realisaties op zijn R.Y.C.B. palmares. Hoogtepunten zijn de bouw van de Belgica loods, het schitterende nieuwe clubhuis en de volledige indelingsplannen voor de nieuwe jachthaven in Cadzand. Kris verleende ook zijn steun aan de diverse uitbreidingen van de jachthaven in het Willemdok. Kris Rymenants is met zijn klassiek zeiljacht Polarev een echte hoog zee zeiler. Met zijn verschillende deelnames aan o.a. de Tall Ships Races behaalde hij altijd mooie resultaten.

Nieuwe voorzitter: Wilfried Lemmens

De nieuwe voorzitter is kapitein ter lange omvaart Wilfried Lemmens. De 17de voorzitter van R.Y.C.B. sinds 1851. Zijn maritiem leven nam een aanvang bij de Antwerpse zeescouts en na zijn studies aan de hogere zeevaartschool was hij 18 jaar op zee, waarvan 10 jaar als kapitein op diverse koopvaardijschepen. Hij zette zijn loopbaan aan wal verder als fleet manager bij de rederij Ahlers. Na een korte periode aan het hoofd van het Loodswezen heeft hij als COO een tankerrederij te Bordeaux geleid. Heden is Wilfried gedelegeerd bestuurder van de Belgische Redersvereniging en zetelt hij in tal van raden van bestuur, waaronder het Verbond van Belgische Ondernemingen. Wilfried Lemmens is actief in zwaardboten (470) op o.a. het Galgenweel. Samen met het directiecomité en de raad van bestuur zal hij de nu de ongeveer 1.200 leden tellende club leiden in de komende jaren.

Zijn visie en beleidsplan:

 • R.Y.C.B. verder uitbouwen naar een performante club , waar de leden zich thuis voelen en die als sportclub een referentie wordt in binnen- en buitenland;
 • de R.Y.C.B. kleinzeilerij ondersteunen voor zowel de wedstrijd- als de recreatiezeilers, zonder daarbij de andere watersporters uit het oog te verliezen;
 • ondersteuning voor het R.Y.C.B. wedstrijd en rescue team;
 • aandacht voor alle andere R.Y.C.B. clubactiviteiten, zoals o.a. de diverse jachthavens;
 • de R.Y.C.B. jeugd mee betrekken in het bestuur van de club en hiervoor zo snel mogelijk een jeugdvoorzitter aanstellen;
 • een transparant, lean and mean management.

Wij van ClubRacer wensen Wilfried Lemmens alvast veel succes met zijn nieuw voorzitterschap bij een van de oudste jachtclubs van België.

Labels

Auteur:

 • Ice

  Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: