Winterwedstrijd Drimmelen februari: "een topdag met tevreden zeilers"

Winterwedstrijd DrimmelenEen topdag was het zondag 5 februari met mooi weer en leuke wisselende wind tijdens de tweede winterwedstrijd van 2017 in Drimmelen. De J/22's hielden in de eerste wedstrijd niet de standaard rangorde met de Ranger en de Gap op 1 en 2, want de J/22 van Lora Strack van Schijndel zat er netjes tussen met een 2e plaats. Ook in de 2e wedstrijd was er zware concurrentie en drongen de Waterland en de Rep en Roer aan. De Waterland voer een sterke wedstrijd op een continu derde plek op enkele meters achterstand, echter in de slotfase werden ze in de matchrace tussen de Ranger en de Gap naar buiten gedrukt waardoor de Rep en Roer aan de zuidzijde van de Amer profiteerde en zich alsnog kon mengen in de strijd tussen de drie voorliggende J/22's. Na wat matchrace tactiek en goed uitgevoerde manoeuvres werd alsnog de Ranger eerste en de Gap tweede, de Rep en Roer en de Waterland finishten op enkele meters achterstand. Spannende J/22 wedstrijden dus met zeer tevreden zeilers! De Ranger van Michiel Eijsink voert nu de ranglijst aan met 2 punten voorsprong op de Gap. De ORC klasse kent met de Jeanneau's Cool'n Fast en de Farouche twee geduchte deelnemers. De Cool'n Fast van Theo vd Lande werd vandaag, na een sterk gezeilde wedstrijd, eerste. De eigenaar werkt met de zeilmaker nog steeds aan het verder verbeteren van de prestaties, dus dat beloofd nog wat voor de komende wedstrijden. De Farouche van Cees Verwijmeren won de dagprijs en staat nu tweede overall achter de Csi Rakker op de ranglijst. De snelle jongens van de sportboot klasse waren ook weer vol getuigd paraat en voeren ook vandaag weer een leuke en spannende wedstrijd. Winnaar van de dag werd de Friends van Leo van Middelkoop, een aantal goede gijpen, op het lange voor de windse rak, waren ook vandaag weer belangrijk om te presteren in deze snelle klasse. De Friends neemt wat afstand in de ranglijst. De Sw klassen werden gewonnen door de NeXt LeVeL, deze Laser SB20 van Wim vd Wal en Ric van Slooten heeft de laatste 4 wedstrijden gewonnen en doet goede zaken. De andere winnaars waren de Helene le Clou van Twan de Loos en de Tjoep van Wim Janssen. Frans "heavy lift" van Oorschot was dagsponsor en voorzag de hele vloot van gratis koffie. Zijn Yellow Weasel staat nu vijfde in de ranglijst. De dag eindigde met zon en versnaperingen in het drukke en gezellige clubhuis. De dag kan worden gekenmerkt als echte promotie voor de zeilsport onder begeleiding van een sterke organisatie. Het vervolg is zondag 19 februari 2017. Tekst: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: