Winterwedstrijden Drimmelen: J/22 Ranger aan de leiding

Winterwedstrijden Drimmelen

De J/22 Ranger van Michiel Eijsink heeft op secure wijze de overall overwinning in J/22 klasse binnengesleept. Dit ondanks dat er nog 1 winterwedstrijddag te zeilen is. Echter vanwege de twee wedstrijden aftrek kan hij niet meer achterhaald worden. Hopelijk houdt hij deze vorm vast tot en met het belangrijke wereldkampioenschap J/22 dit jaar in Scheveningen.

De start van vandaag was een bijzondere vanwege de sterke stroming recht op de startlijn. Feitelijk moest je boven en naast de startlijn varen en afvallen naar de startlijn en tijdens het startschot oploeven en starten. De Ranger en Gap hadden ook vandaag een goede start. Peter van Doornmalen van de Gap deed een moedige poging, echter moest uiteindelijk toch bakzeil halen en genoegen nemen met een tweede plek. Achtervolgers werden gehinderd tijdens de start door ORC klasse boten, waarvan sommigen door de stroming meer dan vijf minuten na het startschot pas de startlijn passeerden, waardoor de rest van de J/22 vloot gelijk gezamenlijk de backpack vormden.

De bovenboei was een bijzondere, hij lag in een permanente luwte in een buitenbocht met veel stroming, sommige boten hadden dan ook drie pogingen nodig om de boei te ronden. Uiteindelijk werd de J22 Jackfish derde na een sterk laatste stukje in het eerste kruisrak.

In de sportbotenklasse had de Evolution Racing nog een theoretische kans om de Friends te achterhalen. De sportboten waren dan ook tijdens de startprocedure zeer actief om goed te starten en de juiste positie te vinden. Uiteindelijk werd de Evolution Racing tweede en derde achter de winnaar Friends, die laatste mag zich dan ook nu al overall winnaar noemen van de klasse. Tweede in de tweede wedstrijd was de Help!! van Jasper Weterings. Derde in de eerste wedstrijd was de Splashtest.

De ORC klasse had met de Indehlerious, de Tantivity en de Never Ready drie goede starters, ze voeren gelijk na het startschot achter elkaar de lijn over. Veel boten hadden zich verkeken op de stroming bij de start en hadden gelijk al minuten achterstand. Ook de Csi Rakker had een matige start. Echter kort na het kruisrak en de boevenboei had dit team de Indehlerious al weer bijgehaald.

Winnaar van vandaag werd echter toch de Indehlerious. De Csi Rakker werd uiteindelijk derde en is nu overall winnaar geworden. De laatste winterwedstrijd kunnen de Farouche, de Jimp en de Cool N' Fast strijden voor de derde plaats.

Bij de vrije jongens werd de NeXt LeVeL eerste en is bijna overall winnaar. De volgende wedstrijd kan met een redelijke race de overall overwinning worden binnengesleept. Het blijft wel spannend want de Fast Too kan nog steeds ook overall eerste worden.

Tijdens de zonnige zeildag trad dagsponsor Beelenkamp op als dagsponsor en werd tijdens de nazit al uitgekeken naar de afsluitende wedstrijd op 26 maart. Het zeilpubliek kan dan meevaren en meegenieten op rondvaartboot de Zilvermeeuw.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: