Bart Janssens en Eva Jacobs winnen de Antwerp Snipe Cup

Antwerp Snipe Cup

24 Snipes uit België, Frankrijk en Groot-Brittanië verzamelden op 11 en 12 maart op het Galgenweel voor de 10e Antwerp Snipe Cup.  Deze wedstrijd is uitgegroeid tot de voorjaarsklassieker bij uitstek in deze nog zeer actieve klasse van de kleinzeilerij. 

Het format is zeer simpel: vele korte reeksen op een windward-leeward parcours, geen aftrekreeks (wat de sportiviteit ten goede komt) en op het einde een medal race met de top 10. 

Antwerp Snipe Cup 2017

Dit jaar kregen de zeilers prachtig weer met een lichte, shiftende zuid-oosten wind voorgeschoteld. Er stond er geen maat op het team van Bart Janssens en Eva Jacobs.  De meervoudige Belgisch Kampioenen domineerden de wedstrijd met alleen top 3 plaatsen in de reeksen.  Enkele van hun concurrenten maakten het zichzelf moeilijk door enkele te vroege starten. 

Antwerp Snipe Cup 2017

Na 7 reeksen en de medal race kleurde het podium volledig Belgisch met op de 3e plaats Dirk De Bock en Margot Audenaert, op de 2e plek Thierry Den Hartigh en Katja Royer en op de eerste plek Bart Janssens en Eva Jacobs. De buitenlandse deelnemers vielen net naast het podium.  Het Engelse team van Peter en Matthew Wolstenholme werd 4e en het Franse team van Jean Jacques Frebault en Nadia El  Ghozi werd 5e.

Antwerp Snipe Cup 2017

Dankzij de trouwe steun van vele sponsors (Cleydael Golfclubs, Elvström Sails, Patagonia, Klean Kanteen, Sportoase, Hiddit, Ullman Sails, Record Bank, Landtmeters, Persson Marine Belgium, en VAREN) kan de organisatie de zeilers voor en na het zeilen in de watten leggen met catering, een diner op zaterdag avond, een tombola met dit jaar als hoofdprijs een set zeilen en een rijk gevulde prijzentafel.

Antwerp Snipe Cup

Tekst: Jan Peeters
Foto's: Erwin van Iseghem

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: