Rolex Fastnet Race sneller uitverkocht dan concert Rolling Stones

Rolex Fastnet Race

Bijna 400 boten starten op zondag 6 augustus voor de 47ste Rolex Fastnet Race. Dit is de grootste opkomst ooit in de 92 jarige geschiedenis van de race. De inschrijvingen bereikten in slechts 4 minuten en 24 seconden de limiet van 340 boten. Dat is sneller dan een concert van de Rolling Stones.

Dit cijfer is exclusief de niet-IRC vloot waarbij een grote internationale opkomst van class40 ’s en acht VO 65’s zullen deelnemen.

Het geheim van het succes van de Rolex Fastnet Race is waarschijnlijk de makkelijke bereikbaarheid voor offshore jachten volgens Nick Elliott, Racing Manager van de RORC.

De Rolex Fastnet Race is een van de oudste offshore-races ter wereld. De uitdaging is nog steeds dezelfde als 92 jaar geleden: tegenwind ploeteren naar het Westen langs de zuidkust van Engeland, vervolgens een volledige blootstelling aan de open Atlantische Oceaan naar de Fastnet Rock en tenslotte weer terug langs Bishop Rock en de Scilly-eilanden naar de finish in Plymouth. Zeshonderdenvijf mijl non-stop astemblieft.

Een groot deel van de deelnemende schepen wordt bemand door familie en vrienden of jachtclub teams. De meesten komen elk jaar terug.

De Rolex Fastnet Race van 2017 start om 12:00u (Engelse lokale tijd) op 6 augustus.

http://www.rolexfastnetrace.com/

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: