Kennis maken met wedstrijdzeilen op zee tijdens de North Sea Regatta

North Sea Regatta

Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 4 juni is de haven van Scheveningen het decor van de North Sea Regatta Week 2017. Op zaterdagavond 27 mei start officieel de North Sea Regatta met de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich.

Dinsdag 30 mei vertrekt de RORC North Sea Race vanuit Harwich en komen de deelnemers weer richting Den Haag. Op 1 juni gaat het WK J22 van start op de Noordzee voor de kust van Scheveningen en van 2 t/m 4 juni worden daar ook de North Sea Regatta inshore races gevaren.

Kennis maken met wedstrijdzeilen op zee
In 2017 is het mogelijk om in de Competition Cruising Class mee te doen aan de North Sea Regatta. Deze klasse vaart één wedstrijd per dag, waardoor er veel voorbereidingstijd is en de dagen op het water niet te lang zijn; een ideale mogelijkheid om kennis te maken met wedstrijdzeilen op zee! De resultaten zijn op basis van SW rating, wat betekent dat er geen officiële meetbrief nodig is om deel te nemen aan deze klasse. Voor de gelegenheid is het ook mogelijk om een boot te charteren bij bijvoorbeeld Waterland Yacht Charter uit Monnickendam.

Daarnaast zijn ook 'classics' en de open boten zoals de Olympiajol, Javelin, Contender en FD welkom om deel te nemen aan de regatta dit jaar. Bij vragen over deelname kan er contact opgenomen worden met de wedstrijdleiding via wedstrijdleiding@nsr.nl

North Sea Regatta Week 2017

North Sea Regatta Sailor's Home
Tijdens het WK J22 en de inshore races van North Sea Regatta wordt het Spuigat II omgetoverd tot het North Sea Regatta Sailor's Home. Iedereen is hier welkom voor een biertje en stoere zeemansverhalen. Komt u ook langs?  

Helly Hansen opnieuw officiële kledingpartner North Sea Regatta
Helly Hansen heeft zich, na enkele jaren afwezigheid, opnieuw verbonden aan de North Sea Regatta als officiële kledingpartner. De organisatie is trots op de hernieuwde samenwerking en geeft Helly Hansen graag de kans om aan zeilend Nederland te laten zien dat ze de afgelopen jaren niet stil gezeten hebben op gebied van ontwikkeling en design.

Foto's: Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: