Zeilers weerbericht weekend 18-19 maart 2017

weerbericht

Tussen het Azorenhoog en een depressie boven Noord-Europa voert een westelijke stroming maritieme lucht aan. In de nacht van vrijdag 17 maart op zaterdag 18 maart trekt een actievere neerslagzone over. Het golvende front blijft de daaropvolgende dagen slepen over de regio waardoor het overwegend zwaarbewolkt blijft.

Zaterdag 18 maart is het eerst betrokken met perioden van regen. Rond de middag klaart het wat op en wordt het tijdelijk droger. In de loop van de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe en kan er lichte regen vallen. Matig zicht in de neerslag. Maxima rond 12 °C. Minima rond 8-9 ° C.

  • Wind op zee: Harde wind (28-33 kt) uit W, krimpend naar WZW en afnemend tot vrij krachtig (17-21 kt). Golven rond 2.0 m, afnemend tot 1.3 m.
  • Wind aan de kust: Krachtige wind (22-27 kt) uit WZW, ruimend naar W en matig (11-15 kt). Golven rond 1.6 m, afnemend tot 1.0 m.
  • Rukwinden: Eerst tot 35 kt, geleidelijk afnemend tot 25 kt.

Zondag 19 maart is het zwaarbewolkt tot betrokken. Op wat motregen na blijft het droog. Goed zicht. Maxima rond 12 °C. Minima rond 9 °C.

  • Wind op zee: Krachtige wind (22-27 kt) uit WZW. Golven rond 1.6 m, tijdelijk toenemend tot 1.9 m.
  • Wind aan de kust: Matige tot vrij krachtige wind (13-18 kt) uit WZW, tijdelijk toenemend naar vrij krachtig (17-21 kt).  Golven rond 1.3 m, tijdelijk toenemend tot 1.5 m.
  • Rukwinden: tot 30 kt.
Labels

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: