Deltaweekend 2017 met internationale Draken klasse

Draken klasse

De 47e editie van het Deltaweekend wordt dit jaar vanuit Colijnsplaat gevaren van 23 tot en met 25 juni. Voor het eerst in de historie van dit zeilevenement zullen er Draken als eenheidsklasse aan de start verschijnen.

De Nederlandse drakenvaarders Netty Tiggelman en Wessel Liezinga (NED 330) hebben vanuit de Nederlandse Drakenclub het initiatief genomen om meer samen te doen met de Belgische zusterorganisatie. Het Deltaweekend in de Zeeuwse wateren is daarvoor een uitstekende gelegenheid. Op dit moment heeft al een tiental (Nederlandse) drakenteams aangeven deel te willen nemen. Ze kijken vol verwachting uit naar de komst van Belgische drakenteams.

Onder de deelnemers bevindt zich ook de draaklegende, de Deen Poul Hoi Jensen, vele malen winnaar van de WK, EK, de Draken Gold Cup en driemaal Nederlands kampioen.

Vrijwel elke zeiler kan bij het Deltaweekend terecht, van sterk competitief tot meer recreatief. Inschrijven kan in de IRC, IRC, ORC double handed, de Rond- en Platbodemklassen en eenheidsklassen zoals de J80, de SB20 en de Draken.

Ook ongemeten jachten en Belgische jachten met een CR-rating zijn welkom. Verder wordt er gerekend op deelname door multihulls. De inschrijvingen voor het Deltaweekend staan vanaf 1 maart open via het Manage2Sail inschrijfformulier op de website van het Deltaweekend.

De wedstrijden worden gevaren op het Oosterscheldebekken ten westen van de Zeelandbrug. De vissershaven van Colijnsplaat wordt speciaal voor dit evenement ingericht als regatta-haven, zodat alle deelnemers bij elkaar in de havenkom liggen en er wordt gezorgd voor een gezellig walprogramma in de avond.

Tekst en foto: Stan Wulffaert

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: