Roy Heiner: “Deze twee talenten maken kans op een plaats in de Volvo Ocean Race van 2020”

Lennard Bal en Rosalie Paardekooper

De Team Heiner Talents nemen met een eigen team, deel aan de Volvo Ocean Race van 2020. Sinds 2011 leidt Team Heiner ambitieuze jonge zeiler op in een eigen programma: Team Heiner Talents. Lennard Bal en Rosalie Paardekooper zijn twee zeiltalenten die straks misschien kans maken op een plek in de Volvo Ocean Race.

Sinds de bekendmaking is hun leven toch wel iets veranderd. “Alle trainingen richten zich nu op de Volvo Ocean Race van 2020”, legt Lennard uit.

Is de onderlinge concurrentie niet erg groot?

“Wij zien de nieuwe kandidaten niet als extra concurrenten, zij hebben dezelfde droom als wij, het is alleen maar mooi om die droom met zoveel mogelijk mensen te delen”, legt Rosalie uit. Lennard vult haar aan: “We leren ook veel van elkaar, van nieuwe zeilers kunnen we dus ook alleen maar nieuwe dingen leren.”

“Iedereen weet dat er mensen gaan afvallen, maar je merkt ook dat dit nieuws heel erg inspireert. We zijn binnen het team sowieso altijd heel erg competitief, je bent nu met zijn allen nog iets gedrevener om die droom te halen.

Alleen al deel uitmaken van dit project is gaaf

Roy kiest uiteindelijk de mensen die er 100% klaar voor zijn. Als je dan afvalt is het jammer, maar het is ook al heel gaaf om deel uit te maken van dit traject.”

Rosalie begint komend jaar met haar studie rechten en weet nu al dat ze deze niet af kan maken vòòr de Volvo Ocean Race begint. “Mijn school heeft wel begrip voor deze studie, met goed overleg is er dan ook veel te regelen. Mijn planning is nu om de eerste jaren gewoon door te lopen. Zodra de race begint zou ik moeten beginnen met stage lopen, hier start ik na de race dan mee.”

Mijn droom is al van kleins af aan om een grote zeilrace zoals de Volvo Ocean Race of America’s Cup te varen. Ik was dan ook echt flabbergasted toen ik het nieuws hoorde dat ik kans maakte om mee te varen met de volgend Volvo Ocean Race”

Stuur zodra de inschrijving opent, ook een sollicitatiebrief om kans te maken bij Team Heiner. Misschien word je uitgekozen om mee te varen met een selectieweekend!

Auteur:

  • Anke Haadsma

    Anke Haadsma is een geboren en getogen zeilster. Als klein meisje werd ze door haar ouders in de zeilboot gezet en is hier nooit meer uitgekomen. Na haar studie journalistiek koos ze voor een carrière in de watersport. Nu zie je haar regelmatig langs de waterlijn als communicatie en pr medewerker op zeilevenementen. Voor Clubracer levert ze zeilverhalen, interviews en verslagen van zeilevenementen af.

Voor u geselecteerd: