Marit Bouwmeester gaat verder met broer Roelof als coach

Marit Bouwmeester

Olympisch zeilkampioene Marit Bouwmeester gaat verder met broer Roelof als coach. Roelof Bouwmeester is hiermee de opvolger van Jaap Zielhuis. Onder zijn leiding sleepte Marit afgelopen zomer, in de Laser Radial-klasse, een gouden olympische medaille in de wacht.

Na het aanstellen van Jaap Zielhuis als bondscoach van het Watersportverbond moest Marit op zoek naar een nieuwe coach. Die keuze bleek niet al te ingewikkeld. Broer Roelof fungeert al jaren als sparringpartner van Marit en beschikt over de juiste ervaring om deze rol van Zielhuis over te nemen.

Broer Roelof al jaren sparringpartner van Marit Bouwmeester
De samenwerking tussen broer en zus loopt dus al langer maar recentelijk zijn het Watersportverbond en Roelof Bouwmeester officieel tot een overeenkomst gekomen.
De eerste officiële wedstrijd waarin Roelof Bouwmeester als coach fungeert zal tijdens de World Cup in Hyères zijn, van 23 t/m 30 april a.s.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: