Vestas 11th Hour Racing doet opnieuw mee met Volvo Ocean Race.

Vestas 11th Hour Racing

Iedereen kent natuurlijk Team Vestas Wind nog. Het team nam in 2014-15 deel aan de Volvo Ocean Race en liep tijdens de tweede etappe op ongelooflijk spectaculaire wijze aan de grond. Over het hoe en waarom werd heel wat geschreven.

Tegen alle verwachtingen in werd de zwaar gehavende boot gerestaureerd om uiteindelijk pas in Lissabon te starten aan de achtste etappe. Nu verschijnt het Deense energiebedrijf dus voor de tweede keer aan de start van de Volvo Ocean Race. Dit keer in samenwerking met 11th Hour Racing en met een duidelijke duurzaamheidsboodschap ;)

Aan het roer van Vestas 11th Hour Racing staan Charlie Enright en Mark Towill. Dit duo debuteerde tijdens de laatste editie als schipper en algemeen manager van Team Alvimedica. Wie de navigatie gaat doen is ons tot op vandaag nog niet bekend. Wedden dat het geen Nederlander is?

Charlie Enright en Mark Towil

“Het is een spannende tijd”, aldus Enright. “We hebben een sterke groep van sponsors bijeen gebracht. De boot heeft inmiddels in Lissabon een refit ondergaan. We wachten nu op de tewaterlating en werken hard aan de samenstelling van een competitief team. In april en mei staan een aantal trans-Atlantische oversteken op het programma.

“De Volvo Ocean Race is voor Vestas een bewezen platform en past strategisch goed bij ons. Hiermee kunnen we onze nieuwe visie bevorderen en onze klanten betrekken”, aldus Vestas President en CEO Anders Runevad.

"The 11th Hour Racing" is een programma van The Schmidt Family Foundation. Deze stichting brengt strategische partnerships binnen de zeilwereld en marine communities tot stand. Dit voor het welzijn van het zeemilieu.

"Bovendien geeft onze samenwerking met 11th Hour Racing een zeer sterk signaal af. Twee toonaangevende spelers binnen duurzaamheid, die de krachten bundelen ter bevordering van duurzame oplossingen binnen wind en water."

Volvo Ocean Race

Mark en Charlie hebben zich de afgelopen twee jaren ingezet als ambassadeurs voor 11th Hour Racing. Tijdens de laatste Volvo Ocean Race hebben zij met eigen ogen kunnen aanschouwen op hoeveel manieren vervuiling en plastic afval het zeeleven vernietigen en ons allen bedreigt. Het partnership met Vestas gaat over inspirerende, positieve verandering in de manier waarop Vestas en zijn partner denken over energie en over de natuurlijke hulpbronnen van de planeet.

Dit is voor de tweede keer in de geschiedenis van de Volvo Ocean Race dat drie grote teamsponsors terugkeren voor een tweede achtereenvolgende Race. Het gaat om Vestas, Dongfeng en MAPFRE. Het Nederlandse Team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont brengt het aantal officieel aangekondigde teams op vier.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: