Roy Heiner dringend op zoek naar talent en investeerders voor Volvo Ocean Race 2020

Roy Heiner

Talent en investeerders vinden, dat zijn de twee grote uitdagingen voor Team Heiner om mee te kunnen doen met de volgende Volvo Ocean Race. "De opleiding blijft hetzelfde maar we moeten meer gaan investeren, anders is de overstap naar een Volvo Ocean 65 straks veel te groot."

Roy Heiner vertelt ons dat hij al langer speelde met het idee om met de Talents de Volvo Ocean Race te varen. Nu drie jaar voor de race start en aan het begin van het zeilseizoen was het een mooi moment om dit nieuws naar buiten te brengen. “We konden het natuurlijk ook nog voor onszelf houden, maar daar worden de zeilers niet beter van. Zij hebben nu ruime tijd om zich voor te bereiden, voor mij is het een mooie kans om te investeren in de jeugd.”

Ontwikkeling is een belangrijke pijler voor Roy, bij de selecties van nieuwe Talenten. Straks, bij de selecties voor de Volvo Ocean Race, kijkt hij niet alleen naar ervaring. “Dat is het mooie van deze opleiding, er melden zich ook zeilers die weinig ervaring hebben. Zij krijgen volop de kans om zich te ontwikkelen bij Team Heiner."

"Voor de uiteindelijke selecties voor het Volvo team ga ik alleen mensen op de boot zetten die ook echt in staat zijn om de wereld rond te zeilen.”

De nieuwe groep Talenten die zich voor komend seizoen gaat plaatsen weet wat hen te wachten staat: trainingen voor de Volvo Ocean Race.

Iedere zomer krijgen nieuwe talenten de kans zich in te schrijven bij Team Heiner voor een opleiding. De volgende lichting heeft evenveel kans als de huidige groep Talenten om geselecteerd te worden voor het uiteindelijke Volvo Ocean Race team van Heiner.

Roy kijkt bij de selectie natuurlijk naar ervaring, maar motivatie is voor hem ook een belangrijke drijfveer.

Hij geeft een belangrijke tip voor zeilers die dromen van de Volvo Ocean Race. “Blijf altijd focussen op je droom en denk na over de lange termijn. Stel hiervoor je doelen zodat je uiteindelijk kunt bereiken wat je wilt want als je zelf weet wat je wilt, kan je makkelijker kansen pakken.”

Stuur, zodra de inschrijvingen openen, ook een sollicitatiebrief om kans te maken bij Team Heiner. Misschien word je uitgekozen om mee te varen met een selectieweekend!

Auteur:

  • Anke Haadsma

    Anke Haadsma is een geboren en getogen zeilster. Als klein meisje werd ze door haar ouders in de zeilboot gezet en is hier nooit meer uitgekomen. Na haar studie journalistiek koos ze voor een carrière in de watersport. Nu zie je haar regelmatig langs de waterlijn als communicatie en pr medewerker op zeilevenementen. Voor Clubracer levert ze zeilverhalen, interviews en verslagen van zeilevenementen af.

Voor u geselecteerd: