Team Delta Lloyd klaar om Princes Sofia Cup te zeilen

Team Delta Lloyd

De zeilers van Team Delta Lloyd maken zich op voor de Prinses Sofia Cup 2017. De wereldbekerwedstrijd op Palma de Mallorca, die dit jaar plaats zal vinden van 27 maart t/m 1 april, is voor de meeste olympische zeilers de seizoensopener. Ook de talentploeg van Team Delta Lloyd zal tijdens deze editie van de cup op het water te vinden zijn. Een mooi moment voor de zeilers en windsurfers, om na een intensieve trainingsperiode op Palma de Mallorca te laten zien wat ze in huis hebben.

Delta Lloyd Kernploeg vertegenwoordigd in Finn en vrouwen 470-klasse
Voor Team Delta Lloyd zal Nicholas Heiner in de Finn-klasse het water op gaan. Nicholas Heiner (wereldkampioen in de Laser-klasse in 2014) liep de afgelopen Olympische Spelen op een haar na mis in de Laser-klasse. Hij heeft nu besloten zijn focus te verleggen en verder te gaan  in de Finn-klasse.

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen gaan de strijd aan in de vrouwen 470-klasse. Het duo eindigde tijdens de Olympische Spelen in Rio op een vierde plek en hoopt nu, onder leiding van hun nieuwe coach voor dit seizoen, Nikos Drougkas, hun prestaties naar een nóg hoger niveau te tillen.

Stevige vertegenwoordiging vanuit Delta Lloyd Talentploeg
De jonge talenten uit de Delta Lloyd Talentploeg zullen tijdens de Sofia Cup in de praktijk gaan brengen wat ze afgelopen winter getraind hebben. Er zal een flinke delegatie jonge watersporters aanwezig zijn in de klassen 49er, 49erFX, Laser, Laser Radial, RS:X men en RS:X women. De talenten hebben de afgelopen winter op Palma getraind. Hier hebben ze zich uitgebreid voorbereid op het seizoen. Ze kennen de omgeving en de omstandigheden dus goed.

Jacco Koops, momenteel verantwoordelijk voor Talentplan & Coachopleiding: “De Sofia Cup is voor ons een perfecte wedstrijd om te zien waar onze talenten nu staan. We hebben afgelopen winter een hele mooie voorbereidingstijd gehad onder ideale omstandigheden. Het is nu tijd voor onze talenten om vooral lekker te gaan zeilen en te laten zien wat ze de afgelopen periode hebben geleerd.”

Sofia Cup 2017
Dit jaar zullen (volgens de laatste cijfers van bevestigde inschrijvingen) zo’n 634 boten en 842 zeilers uit 53 verschillende landen meevaren tijdens alweer de 48ste editie van deze regatta.

Meer informatie over de Prinses Sofia Cup vind je hier: http://www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: