Écume de Mer meeting 2017

Ecume de Mer meeting

De Écume de Mer meeting tijdens de havenfeesten is een steeds groeiend evenement en uniek in z'n soort, Ecumes uit België, Duitsland en Nederland staan reeds op de gastenlijst , dit jaar hoopt men Engelsen en Fransen er aan toe te voegen.

Ooit waren er meetings in Zuid Frankrijk en Noord Holland waar de teller op negen kwam.  Blankenberge spant de kroon met vorig jaar 12 aanwezige scheepjes en wie weet als de weergoden het toelaten is er dit jaar een nieuw record. De meeting gaat door bij VVW Blankenberge. Pierre (havenmeester en organisator) en zijn vrienden staan garant voor een warme ontvangst van de deelnemers, de vele jaarlijkse terugkerende schippers kunnen dit beamen.

Reeds vanaf de beginjaren wordt er steeds op vrijdag geraced voor de felbegeerde wisselbeker, die vorig jaar voor de 2 de maal op rij gewonnen werd door Daan en Sjaak met de “Impala” uit Breskens. In de beginjaren was het een eenheidsklasse wedstrijd met steeds een tiental écumes aan de start, nu voor het tweede jaar op rij is de wedstrijd opengetrokken naar alle types.

"2de Open Ecume de Mer Challenge" een race voor iedereen tot 28 voet

Deze regatta is opengesteld voor alle zeilbootjes tot 28 voet, wat een succes formule mag genoemd worden dankzij de 25 deelnemende scheepjes vorig jaar . De filosofie om meestal oudere en de niet pur- sang yachtjes toch nog te laten racen , met een deelnemen is belangrijker dan winnen mentaliteit . Een fun race voor allen die eens een parcours wensen te varen. Start vrijdag 26 mei om 13u voor de rede van Blankenberge.

info / inschrijven: ecumedemerblankenberge@gmail.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: