VIDEO: Zeiljacht strandt op de kust van Ladder Bay, Caribisch Nederland

Zeiljacht gestrand

Dit Frans zeiljacht lag op 18 maart aan een boei voor de kust van Ladder Bay, Caribisch Nederland. De bemanning was even van boord gegaan voor een wandeling en had het schip achtergelaten zonder bewaking. Het schip slaat los en strandt even later op de rotsachtige kust. De golven beuken genadeloos in op het weerloze zeiljacht.

Het opgeroepen bergingsschip, de Damen Shoalbuster, kan het jacht gelukkig lostrekken maar het maakt al snel water. De kraan van de reddingswerkers kan het wrak maar net boven het wateroppervlak houden.

“We plaatsten deze beelden niet uit sensatiezucht maar als waarschuwing, laat je boot nooit onbewaakt achter aan een boei” klinkt het op het sociale mediakanaal van de Sailors Bar, die het filmpje plaatste.

Bron: De beelden werden op 25 maart geplaatst op de facebookpagina van The Sailors bar, Lanzarote.

Auteur:

  • Kat

    Kathleen Rutten studeerde film- en videokunsten, digital content & journalism aan de Artevelde Hogeschool, behaalde een bachelor Nederlandse taal en literatuur en was online redacteur bij het Mediahuis. Ze zeilt van kindsbeen af en is gepassioneerd wedstrijdzeiler sinds 1984.

Voor u geselecteerd: