Drimmelen: spektakel zeilen als slotakkoord

Zeilen in Drimmelen

Een prachtig slot met uitmuntend zeilweer tijdens de finale in Drimmelen. De J22's Gap, Ranger en Waterland waren tijdens de eerste wedstrijd continu stuivertje aan het wisselen, hierbij kwamen tijdens het zeilen alle facetten van de zeilsport aan bod.

De toeschouwers op de Zilvermeeuw genoten dan ook met volle teugen van drie kruisrakken anticiperen op windschiftingen, golfjes, stromingen en fanatieke tegenstanders.

De volgorde werd uiteindelijk Gap een, Waterland twee en Ranger drie. In de tweede wedstrijd wisselden Ranger en Waterland van positie. De overall overwinning is voor de Ranger van Michiel Eijsink. Michiel 's team is nu klaargestoomd voor het WK J22 in Scheveningen in mei/juni dit jaar.

Ook vandaag was het weer chaos tijdens de Orc start. In het startschot zaten een aantal boten elkaar flink dwars met drie diskwalificaties als gevolg. Als vanouds wisten de Csi Rakker en de Jimp zich te ontrekken aan de chaos. Na bijna drie uur geconcentreerd varen voer de Csi Rakker een minuutje eerder de finish over als de Jimp, hierdoor was de Jimp van Ger Bayens na correctie eerste met een voorsprong van slechts 8 seconden. De Csi en de Jimp bekroonden vandaag een sterke serie. Kees Keetels' rakkerse bemanning was dan ook goed geluimd tijdens het in ontvangst nemen van de eerste prijs overall.

De sportboot serie werd vandaag gewonnen door de Evolution Racing en de Friends van Leo Middelkoop. Ook dit laatste team stond deze serie als een huis en was uiteindelijk ongenaakbaar, een mooie en sterke overall eindoverwinning dus voor deze Cork 1720. De SW klassen werden gewonnen door de NeXt LeVeL, de Eckhard en de Witte Juffer. Een mooi trio die verklaard waarom de sw klassen populair zijn: een Laser sb20, een Draak en een Waarschip die nog steeds kunnen strijden voor eerste plaatsen in het zeiljaar 2017.

Wim vd Wal en Ric van Slooten zijn met hun snelle Laser overall winnaar van het evenement omdat ze na aftrek alleen maar eerste plaatsen hebben behaald. Voor de andere sw klassen staan de Bommelaar en de Tjoep als eindoverwinnaars genoteerd. Huib Snoek was dagsponsor en Global "deejay" Nautique leverde muziek tijdens het druk bezochte slotfeest.

Naast de zeilers hebben vooral ook de organisatie en de vele vrijwilligers, op zowel land en water, een unieke prestatie geleverd dit winterseizoen. Drimmelen levert top en breedte zeilsport, hand in hand met Brabantse gezelligheid. Ook U bent volgende winter welkom.

Tekst: Theo Bakker

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: