J/80 een uitdagende en groeiende klasse tijdens de winterserie

J/80 zeilboot

Het J/80 winterserie seizoen is succesvol afgesloten met totaal 22 deelnemende teams. Sinds twee jaar worden er zelfs in twee vloten parallel op de Grevelingen en het Gooimeer winterseries gezeild.

De Joie de Vivre van Laura Vroon won wederom de Grevelingencup echter voor de laatste keer want de boot heeft reeds een nieuwe eigenaar. De Oant Sjen van Sybren en Jilko(ervaren regenboog zeilers) hebben de “Frostbite cup” (Gooimeer) gewonnen. Het zwaartepunt is de laatste jaren verschoven van zuid naar noord met 15 boten op de Frostbite startlijst.

J/80 winterserie

Vanwege de grote vloot rond het Gooimeer zal er op 15 & 16 april het NK J/80 gehouden worden op het Markermeer. Vroeg in het seizoen om de groei van waterplanten voor te zijn.   Een aantal teams zal uit het zuiden naar het Markermeer komen om deel te nemen aan het NK.  De perfecte voorbereiding op het WK in Hamble UK waar je het als amateur kan opnemen tegen topzeilers uit Spanje en Frankrijk.

De toename van het aantal J/80’s in Nederland heeft een aanzuigend effect en met de vloot groeit ook het niveau.  Inschrijven voor het NK kan via de website van RZV Naarden.

Tekst: Eric Hogervorst

Foto’s: Dick van der Veer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: